Adam i (Š)Eva

U muško-ženskim odnosima nije sve tako komplicirano


Objavljeno: 17.11.2011.

Foto: the3rdvoice.blogspot.com
Pogledano: 7067 puta

Nekada davno 'ko zna kako, i 'ko zna gdje, Bog stvori muškarca i ženu...stvori Adama i Evu. Što je od Boga dobro je, ali Bog je s novim vrijednostima vremena u kojem živimo izgleda polako, ali sigurno počeo da diže ruke. Ni Njemu neke stvari izgleda nisu baš najjasnije.

Put Eve bio je posut silnim preprekama, ali nekako boreći se za svoje mjesto pod Suncem, žena od Eve postade (Š)Eva! Nije ovo prospanje nekog šovinizma i ruganje feminizmu, ovo je samo realna činjenica, možda nažalost, možda i nasreću onih koje su se za to vijekovima borile i konačno izborile za tu ravnopravnost...

Pa da pokušamo da vidimo kako to danas izgleda ? I odmah da prekinem i da skratim, to danas ne izgleda nikako! Nakaradno i smiješno, ali borba stoji iza svog tog rugla, pa ćemo da puštujemo prolivene litre i litre znoja...Čovječe, pa tu onda nešto smrdi, treba nam osvježivača i to brzoooo!

Danas se stvari promatraju malo drugačije od onoga kako je priroda to od sebe ili 'ko već poredala, da ne prozivam više nekog gore iznad!

Što se trenutačno događa?

Ispraše nam mozak tamo neki prodavajući teorije i pišući kojekakve komercijalne bestselere o muško-ženskim odnosima. Šta tu ima toliko da se raspravlja? Pa izgleda da ima!

Žena više nije žena kao što je to nekada bila, muškarci pogotovo. Ona bi da bude žena, majka, kraljica – jednom rječju Jacobs 3in1, ali to je instant i to ne traje dugo.

Predodređena si da budeš žena budi žena, da budeš majka rađaj djecu, ali ćeš za kraljicu međutim morati malo više da se pomučiš, to baš nije uobičajan dar po rođenju. Zaboravite na stih popularne pjesmice i uhvatite se nečeg konkretnog jer od nečega mora i da se živi!

Kod žena mnoge bitne stvari počinju sa slovom K...Ima ona pogrdna riječ koju ni jedna ne izgovara i ima ona koju svaka, koliko god da tvrdi da nije tako, voli da čuje za sebe. Ku*ka!

To je postao jedan od najpoželjnijih komplimenta moderne žene. Što je ona? Ona je nezavisna, zgodna, nju svi žele, ona bira koga ona želi, ona se ne srami, ona izgovara riječi pravim imenom, drska je, bahata, bori se za sebe, ponosi se brojem upisanih recki i ono najbitnije – ona je san svakog muškarca.

To je psihološka stvar o kojoj možemo do sutra.

Sad kad malo bolje razmislim lako se postaje kraljica, moja greška! Izvinjavam se...

''Muškarac koji tretira ženu kao princezu, dokazuje da ga je odgojila kraljica“!!!

E tu su valjda na vidjelo izašli ti muško-ženski odnosi, svi smo mi međuzavisni, ipak se ne može bježati od prirode.

Ali joj, muškarci u posljednje vrijeme u znatnom broju okreću leđa. Dva metra i metar preko leđa, pametan, galantan, školovan, pažljiv, uspješan i duhovit san svake žene i želja svakog muškarca. Ali je*iga jedan je Marlon Brando zato i jeste Brando! Ti od sebe ponudi najbolje što možeš, njeguj jednu vrijednu osobinu i ona će da nadvlada sve ostale koje nedostaju. Na silu ne ide...

Ako nisu metroseksualci, onda su sirovi gorostasi koji za svaku pogrešnu kažnjavaju šamarima, a ovi prvi su po pravilu nazivani po ženskom spolnom organu od strane ovih drugih. A zapravo muškarac koji udari ženu jer mu je došlo, a nije zaslužila, jer realno to svatko može da zasluži, nije muškarac to je već pi**aaaaaaaa!

Imamo i treću sve zastupljeniju kategoriju, a to je ona u kojoj Bog stvori Adama i Evu, međutim, njemu je Eva dosadila pa sad svaki peti Adam ganja nekog Sadama! Sklonio s puta Evu i dobio ševu! I tako oni pod velom globalne ravnopravnosti šetaju ruku pod ruku držeći dva prsta u zraku . Pa sad, šta da se radi?

Ne pokazivanje emocija u čemu je problem?

Kad sam tužan, pusti me tužan sam, ne stidim se toga? Muškarci ne plaču, brate ako ti se plače plači! Živite po svojim pravilima.

Ako želiš da imaš prijatelja suprotnog spola, šta je tu sporno, teorija da muško-ženska prijateljstva ne postoje...Što nebi postojala? Zato što je netko rekao da ne postoje! Ti isto kaži da postoje i prati svoj pravac. Pa 'ko je šaptao u školi kad smo odgovarali, 'ko je cure čuvao od svih gradskih mangupa, pokrivao kod roditelja da ne znaju gdje ste? – Prijatelj!

Sve komplicirane stvari su zapravo najjednostavnije stvari, samo je bitan ugao iz kojega ih promatraš. Ali dobro, izvještačenost je postala druga ljudska priroda, tako da borbe opet dolaze.

Kad dođeš do nekih godina, prosto prokopaj svoj put i slijedi ga, onda se ne možeš izgubiti, stvaraj svoja pravila i po njima živi, ona su jedina prava jer te ona čine sretnim i za tebe druga ne treba ne postoje. 

Smrtovnice Osmrtnice

Komentari
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3293 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3416 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3660 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3671 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 3477 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 3563 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy