Ajmooo, što čekate?

Krenite u ostvarenje svojih želja i snova


Objavljeno: 01.12.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 2132 puta

Htjela bih da imam imam više novaca, htjela bih malo smršaviti, htjela bih putovati svijetom, imati bolji posao, partnera, auto, ljepši, veći dom…Ma da htjela bih… Htjela…Htjela bih drugačiji ŽIVOT!

Pa pogodite što! Dobre vile i čarobnjaci ne postoje. Želje se ostvaruju uz pomoć takvih stvorenja, a nekad i same od sebe, samo u dječjim knjigama i filmovima. Ovdje, kao stvarnom čovjeku na planetu Zemlji, nikakva vam magija neće pomoći. (Oprostite ako sam vas probudila iz maštovitog sna).

Ako nešto stvarno, al stvarno, baš jako jako želite, prestanite maštati, učinite nešto da to ostvarite. Ne možete očekivati da će se nešto promijeniti ako samo sjedite doma, na poslu, i neprestano samo maštate o “boljem sutra”, a ništa ne poduzimate. Ne izbjegavajte odgovornost za ono što trebate učiniti kako bi se neke stvari u vašem životu promijenile, osim ako se naravno, nekom magijom promjene same od sebe.

I da, morat ćete se žrtvovati.

Život nije uvijek pošten, to barem svi znamo. Ali postoji jako dobra šansa da imate sve ili barem većinu predispozicija da uspijete promijeniti stvari nabolje. Možete promijeniti apsolutno sve, samo ako se dovoljno jako na to usredotočite i naravno, padnete s nogu od truda kako biste to postigli. Ništa neće doći samo od sebe, a bome ni besplatno.

Nema džabe ni u stare babe. Patit ćete (i platit ćete), mučit ćete se, žrtvovati se, ali na kraju ćete dobiti ono što želite.

Da sigurno je teško odreći se nekih stvari u sadašnjosti, kako biste imali bolju budućnost (po vašem scenariju), to bez daljnjega. Pogotovo ako možda ni ne znate što zapravo želite. Ako već ulažete veliku žrtvu, za početak razmislite što je to što stvarno, stvarno želite. Želite zasigurno puno toga, ah te želje, no postoji i ono nešto, ono što bi vas ispunilo i učinilo najsretnijma na svijetu.

Ne žurite s tom odlukom, razmislite što stvarno razbuktava strast u vama, razmislite što bi vas svakodnevno veselilo sljedećih nekoliko godina, uzmite si vremena i odlučite. Jeste?

Pa što vas onda spriječava da to ostvarite, što čekate? Postoji par prepreka, ali to “lako” možete riješiti ☺

Novac

Ako vas manjak novca spriječava, rješenje je jednostavno – trošite manje nego što zaradite. Prodajte nepotrebne gluposti koje imate u svojemu domu i ne kupujte druge gluposti. Pitajte za povišicu (vrijedi pokušati), radite koji dan prekovremeno. Nađite bolji posao, drugi posao, treći posao. Radite!!

Okolina

Ako su problem drugi ljudi, prijatelji, partner, obitelj… onda jedino vi sami znate odgovor. Zamolite ih da vam pomognu ili da vam se pridruže u vašoj nakani. Ako postoji način da svoj san podijelite s najbližima, di češ bolje. Ako ne postoji, onda jednostavno morate donjeti veeeliku odluku – što nikako nije lako sigurno. No ionako ništa kvalitetno nije lako postići.

Strah

Uuuu to je opasno. Zbog velike promjene bojite se dati otkaz na poslu koji vam donosi stalne mjesečne prihode iako ste već godinama na istome nezadovoljni. Bojite se reakcija ljudi koji vas neće razumjeti, bojite se nepoznatoga. Bojite se zamijeniti sigurnost s nečim što nije baš predvidljivo. To je normalno, velik je ulog koji dajete u nešto za što niste sigurni hoće li uopće uspjeti. No možda će uspjeti, a ako vas strah nadvlada, nikada nećete saznati.

Očekivanja drugih

Cijeli život se nešto očekuje od vas – idi u školu, upiši se na fakultet, nađi dobar posao, rodi, kupi kuću/stan i radi sljedećih 40 godina da to otplatiš. To ide do tolike mjere da često možda i zaboravite na vlastite snove i živite svoj život onako kako to drugi očekuju od vas. Vrijeme je da se tome othrvate (naravno ako vam ne odgovara), jer život je samo jedan, reprize nema.

*****

I zapamtite, nitko ne mari za vaše snove više od vas samih. Ako vi sami niste dovoljno motivirani i spremni napraviti moguće velike promjene u svojem životu kako biste to nešto postigli, vjerujte, nitko to neće napraviti umjesto vas.  

Komentari
Female 03.12.2011
Grandiella, dakle motivacija je tu, sad samo treba to sve pretvoriti u djelo :-)

Grandiella 02.12.2011
Odličan članak! Motivacijski!!

Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2439 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2611 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2327 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2341 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2416 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2506 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy