Da sam barem... - Zašto nisi?

Živite onako kako vi to želite


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 3028 puta

Život po određenim normama, škola, srednja škola, fakultet, posao, brak, djeca…I što slijedi – starost. Želite li tek u starosti razmišljati o onome što ste sve mogli, i što ste sve trebali, a niste i obrnuto? – To nitko ne želi, pa zasigurno tako ni vi. Zasigurno ste se više puta zapitali zašto niste napravili nešto što ste mogli, jeste li u nečemu pogriješili ili zašto niste sretni. Za početak vam možemo reći samo da je sreća isključivo vaš izbor, i vi morate izabrati hoćete li biti sretni ili ne. Ne dopustite da za nečim žalite, zaboravite norme i živite onako kako vi to želite. Ne dopustite si sljedeće “da sam barem…”:

1. Da sam barem imala snage živjeti život kakav ja želim, a ne onakav kakav drugi očekuju od mene

Roditelji, okolina, prijatelji, svi očekuju od tebe da imaš dobar posao, dobru plaću, dobrog muža i dvoje djece, po mogućnosti prvo muško. Ti se baš ne želiš udati odmah poslije faksa, zaposlila si se ali nije ti to ono što si oduvijek htjela, a o djeci ni ne razmišljaš. Ipak, pristaješ na sve to, samo zbog očekivanja okoline – krivo, jako krivo. U biti si htjela prvo proputovati svijet, raditi više poslova, zabavljati se koliko možeš s prijateljicama, a skrasiti se kada za to dođe vrijeme. Nije nužno da ispuniš sve svoje snove i pod svaku cijenu, ali pokušaj ispuniti barem neke. Živi onako kako osječaš da u tom trenutku trebaš, sve će ostalo ionako doći s vremenom.

2. Da barem nisam toliko puno radila

Zbog posla ponekad vrlo često zapostavljamo drage name osobe i/ili događanja. Naravno, posao je neizbježan za egzistenciju, no moraš li zaista zaraditi onoliko novaca koliko očekuješ ili onoliko koliko ti je potrebno kako biste ti i tvoja obitelj živjeli sretno i imali sve što vam je potrebno, uključujući i druženja i druge odnose, ne samo materijalne stvari. Pojednostavi si život, radi onoliko koliko stvarno moraš, jer kako je posao sastavni dio tvog života, tako su to i prijatelji i obitelj.

3. Da sam barem imala hrabrosti pokazati svoje osjećaje

Zatomljavanje osjećaja, pozitivnih ili negativnih, osim osobnog nezadovoljstva, u tebi može stvoriti lavinu ogorčenosti i nemira, što u konačnici može biti rezultat mnogih, ozbiljnijih bolesti. Ne zadržavaj svoje osjećaje samo zato kako se ne bi nekome zamjerila ili se pak osramotila pred nekim frajerom. Svi će uvijek više cijeniti iskreno mišljenje pa koliko god loše ono zvučalo kada ga jednom izrekneš. Ne dopusti si da kasnije zažališ zbog nečega što si “trebala reći”.

4. Da sam barem ostala u kontaktu sa svojim prijateljima

Kada se jednom zaposliš i osnuješ obitelj, u nemislosrdnom vremenu utrke za novcem i balansiranjem između privatnog i poslovnog života, vrlo malo slobodnih trenutaka ostaje za tvoje prijatelje s kojima si nekoć dijelila sve. Životni putevi su vam se razišli, više nikome nije ni stalo do druženja. Ipak, odnosi s prijateljima i osjećaji koje dijeliš s njima, najdublji su pored onih sa tvojom obitelji. Nađi se s prijateljicama na kavi, pričajte i presjećajte se starih vremena, ne zapostavljaj prijateljstva jer ne kaže se bezveze da su ona zlata vrijedna.

5. Da sam si barem dopustila da budem sretnija

Često u određenom, najčešće srednjem dobu svog života zapnemo u neku rutinu i teško se iz nje izvučemo. U toj rutini se osjećamo sigurno, ali nesretno. Samo tanka linija dijeli nas od potpune sreće, a iako je ta linija tanka, tako ju je teško prijeći. Za taj mali korak potrebno je toliko hrabrosti, koju rijetko kada imamo. Bojiš li se i ti promjene? – Znaš što bi te usrećilo, ali jednostavno nemaš niti snage niti hrabrosti promijeniti svoj život, iako promjena nekada može biti vrlo mala, a i dalje učinkovita. Zapamti – sreća je izbor, samo moraš izabrati.

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2820 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2910 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2842 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3014 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2731 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2745 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy