Bijele tetovaže

Tetovaže bijelom tintom koje se maksimalno stapaju s kožom


Objavljeno: 30.01.2012.

Foto: Bumblebombus
Pogledano: 14802 puta

Iako je ovaj trend u Americi započeo već prije nekoliko godina, u Hrvatskoj ćete naići na zaista mali broj ponosnih vlasnika bijelih tetovaža.

Što se dakle, čime, na koji način radi i po čemu su posebne.

Bijele tetovaže rade se kako bi se gotovo maksimalno stopile s vašim tijelom, odnosno bojom vaše kože, pa su stoga poprilično neprimjetne, lakše se prikrivaju nego tetovaže crnih ili šarenih nijansi, pa im stoga i sve više raste popularnost, pogotovo kod ženske populacije.

Izgled im je nasličniji efektu koji se dobije scarovima i brandingom, odnosno efektu ožiljka koji se postiže podosta bolnim postupkom paljenja kože određenom slikom koju klijent želi, i ovo vjerujte, puno manje boli. Finalni rezultat najjednostavnije bismo mogli usporediti s izgledom kože bez pigmenta. No, bez brige, ako se odlučite za ovakvu tetovažu, ako si zaista ne date truda, nećete izgledati kao da imate vitiligo, a početni nabubreni izgled kože, tipičan za svaku tek napravljenu tetovažu, s vremenom nestaje ako se za nju adekvatno brinete.

Što se tiče samog procesa izrade, izrađuje se standardnim alatom i posebnom (bijelom) tintom kako bi se dobio željeni efekt.
Također, bijela tinta najbolje izgleda na svijetlijoj koži, bez pjegica, jer se ponekad na tamnijoj koži neće pojaviti. Naime, tinta se ubrzigava u sloj kože koji je ispod sloja koji sadrži vaš prirodni pigment, pa sukladno tome, što više pigmenta osoba ima ( tamniju kožu ) to je teže vidjeti tintu. Boje jačih kontrasta ( crna, crvena, plava, zelena ) pojavljuju se na koži puno bolje nego svijetlije nijanse ( bijela, žuta, siva ), pa se stoga, zdravom logikom, svijetlije nijanse bolje vide na svijetloj koži.

Odlučite li napraviti bijelu tetovažu, opseg motiva kojima biste mogli ukrasiti svoje tijelo nešto je reduciran, čisto zbog činjenice da se bijela boja ima tendenciju stopiti s bojom vaše kože, pa se preporuča da vam ideje budu što manje i jednostavnije. Pucajte na jednostavne linije i izbjegavajte veća područja popunjena tintom, nema smisla da izigravate poluzebru polukravu s ogrnomnim srcolikim mrljama, jer ponovno, vitiligo efekt nije niti privlačan niti poželjan. 

Neke od stvari koje morate zapamtiti da, zbog tendencije da je zbog boje nešto osjetljivija, ovakvu tetovažu bitno što više zaštititi od sunca, kako boja nebi brže izblijedila. Izbjegavajte zglobove na rukama, prste, prsa i sve ostale dijelove tijela koji su u većoj mjeri izloženi suncu, ali ako već radite tetovažu koja je sama po sebi manje primjetna, nameće se samo po sebi da vjerojatno ni ne želite imati napisano “ svoga tela gospodar “ od čela do jagodica, držite se toga.

Kao i kod svake druge tetovaže, ni ovu nemojte raditi iz hira, dobra priprema, kvalitetno istraživanje, pomno izabiranje simbola i dobar tattoo majstor ključni su faktori za tetovažu koju nećete požaliti, bez obzira na njezinu boju. 

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3186 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3276 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3097 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3111 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3208 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3380 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy