Blagdani bez muke u kuhinji

Užitak spravljanja blagdanskih delicija


Objavljeno: 20.12.2011.

Foto: Joie, Baco
Pogledano: 5402 puta

U ovo blagdansko vrijeme zasigurno ćete pripremati mnoštvo raznih jela i slastica za vaše najdraže.

Kako biste si olakšali taj posao te brže i efikasnije spremili sve delicije, a samim time i olakšali si snalaženje u kuhinji, donosimo vam par savjeta za upotrebu praktičnih proizvoda koji će vam itekako pomoći i pojednostaviti pripremanje svakog jela ili slastice.

Svako spravljanje hrane uvijek započinje pripremom namirnica. Vrlo je važno imati guljače i dobre, oštre noževe kako biste svaku namirnicu savršeno obradili.

Pri guljenu citrusnog voća najbolje će vam pomoći guljač agruma Joie 2/1 – praktično pomagalo za guljenje agruma s malom nožicom koja neće zarezati meso agruma već samo koru. Kako najčešće ipak gulimo i spremamo krumpire, tu je prvo četkica Joie koja vam omogućuje da očistite krumpire od prljavština kako biste ih mogli skuhati i u kori, a ako se ipak odlučite za opciju bez kore, guljač krumpira Joie Krumpirko taj će postupak učiniti itekako zabavnim.

 

Kada ste namirnice ogulili, morat ćete ih ili naribati simpatičnim ribežom Joie mini ili narezati.

Set noževa Joie Flexi 4/1 je set fleksibilnih noževa za oblikovanje hrane. Ako pak želite savršene ploškice, u tome će vam pomoći rezač povrća Joie Slicer koji će vam omogućiti da narežete krastavce, mrkvu, krumpir i ostalo povrće i na najtanje ploške.

 

Ako imate potrebu za još jednostavnijim pomagalom, onda si svakako priuštite nož Joie za rezanje i guljenje u jednom. Zahvaljujući tome ne trebate više vaditi nekoliko pomagala dok pripremate mrkvu, krastavce ili krumpir. Na ovom praktičnom pomagalu s jedne strane je guljač, a s druge nož za rezanje. Ako upravo te namirnice pripremate za primjerice Francusku salatu, koja je u ovo blagdansko vrijeme itekako popularna, u njezinoj će vam pripremi zasigurno zatrebati i istiskivač tube Joie, kako biste i zadnju kap majoneze ubacili u svoju Francusku salatu.

 

Kada ste sve namirnice, ogulili i narezali, žlica Joie za oblikovanje pomoći će vam da se malo poigrate hranom. Pomoći će vam pri oblikovanju kuglica od voća i povrća. Idealno za lubenice, dinje, ananas, jabuke i ostalo voće kod spravljanja voćne salate ili jestivih dekoracija za jela.

Kada ste uspješno obradili namirnice, vrijeme je za kuhanje ili pečenje.

Baco masni papirnati listovi pomoći će vam da se hrana pri pečenju ne lijepi za pekač, a uporabom aluminijskih vrećica za kuhanje i pečenje osiguravate da se svi prirodni sokovi zadrže u vrećici.

Ako pečete hranu bez vrećice, svakako će vam zatrebati hvataljka Joie za okretanje hrane, ili pak okretač Joie kojim osim ukusnih namirnica koje pečete ili pržite, možete okretati i palačinke.

 

Ako pripremate hranu u pećnici, hvataljaka Joie za pekače praktična je hvataljka kojom ćete izvući pekač iz pećnice i sačuvati ruke od opeklina.

Kada je vaše omiljeno jelo spremno. Još vam samo ostaje narezati kruh, u čemu će vam najbolji pomač biti rezač tosta i kruha Joie i pripraviti ukusan prirodni sok. Kako biste pogodili pravu količinu soka, tu je citruseta Joie s dozom.

Uživajte – pripremanje hrane nikada nije bilo jednostavnije.

 

 

*Ova kuhinjska pomagala možete kupiti u prodavaonicama Konzuma.

*Uvoznik za Hrvatsku Diba Charm d.o.o. 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy