Bojenje kose u trudnoći

Mlade mame, oprez!


Objavljeno: 18.09.2011.

Foto: Schwarzkopf Professional
Pogledano: 4795 puta

Bojenje kose općenito slovi kao štetan postupak. Većina boja za kosu sadrži sastojke kao što su amonijak, silikoni, parafini/mineralna ulja, parabeni, formaldehid spojevi, alkohol, umjetna bojila i razni mirisi. Iako se ti sastojci ne preporučuju upotrebljavati u trudnoći, ipak, nije dokazano da štete plodu, posebno ako se upotrebljavaju u malim količinama.

Tek neke studije dokazale su određenu štetnost, stoga liječnici, bez obzira na podijeljenost raznih studija, savjetuju odgađanje bojenja kose u trudnoći, bojenje kose bojama koje ne sadrže amonijak, bojenje prirodnim bojama ili pak bojenje u pramenovima tako da boja ne dodiruje vlasište i kožu glave.

Dakle, ako u trudnoći poželite obojati kosu odaberite neku od sljedećih opcija:

1. Bojenje polutrajnim bojama koje ne ulaze dubinski u vlas i kožu te ne sadrže amonijak, daju prekrasnu boju i briljantan sjaj koji se dugo zadržava u kosi. U slučaju odabira bojanja polutrajnim bojama preporučujem Igora Vibrance preljeve Schwarzkopf Professional-a.

2. Bojenje prirodnim Essensity bojama koje ne sadrže amonijak, silikone, parabene, formaldehide, parafine, a sadrže više od 90 % prirodno deriviranih sastojaka. Takvo bojanje prirodnim bojama jedno je od najpreporučljivijih bojenja u trudnoći, a daje jednako dobre rezultate kao i trajne boje.3. Bojenje bilo kakvim bojama u pramenovima. Takvim načinom bojanja, boja ne dolazi u dodir s vlasištem jer pomoću folije bojamo samo vlas. Pošto boja na taj način ne ulazi u kožu i krvotok nema bojazni za oštećenje ploda.

Iako smo vam ponudili tri opcije kako da imate lijepu boju u trudnoći ipak mladim mama savjetujemo da ako se već bojaju trajnim bojama, da to ne čine u prvom tromjesečju trudnoće jer je plod tada najosjetljiviji na sve što ulazi u naše tijelo.

Isto tako savjetujemo da budu oprezne i da se dobro posavjetuju sa svojim frizerom jer u trudnoći dolazi do raznih hormonskih promjena te naše vlasi budu u potpunosti drugačije nego što su inače i mogu drugačije reagirati na pojedine boje, a rezultati mogu biti neočekivani.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy