Borba protiv raka dojke

Avon donirao 80 000 kuna udruzi Sve za nju


Objavljeno: 16.09.2011.

Foto: Avon
Pogledano: 3332 puta

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor koji se javlja kod žena u cijelome svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Od raka dojke najčešće obolijevaju žene iznad 50. godine života, no oboljeti mogu i mlađe žene. U Hrvatskoj godišnje više od 2 tisuće žena oboli od raka dojke, a više gotovo polovica ih izgubi bitku s ovom opakom bolesti. Stoga, česti preventivni pregledi, pravovremeno otkrivanje i lječenje bolesti i itekako mogu spasiti život.

Tvrtka Avon jedna je od vodećih tvrtki u Hrvatskoj koja se bori protiv raka dojke, a ujedno i pomaže oboljelima. Tako je povodom proslave 125. rođendana, Avon donirao 80 tisuća kuna Udruzi žena oboljelih od raka – SVE za NJU.

Najveći dio doniranih sredstava prikupljen je prodajom Avonovih proizvoda iz linije Breast Cancer Crusade koji su u kataloškoj ponudi dostupni tijekom cijele godine, dok je dio prikupljen u humanitarnoj akciji AVON Šetnja za život koja se, u organizaciji Udruge SVE za NJU i Avona Hrvatska, prvi put ove godine održala u Hrvatskoj.

Dodjeli je prisustvovala i Avonova ambasadorica Barbara Kolar: "Željela bih još jednom zahvaliti svima koji su se kupnjom proizvoda i sudjelovanjem u akciji Šetnja kroz život pridružili Avonovoj inicijativi s ciljem pomoći ženama u borbi protiv raka dojke i time poduprli ovu plemenitu namjeru. Avonovo podizanje svijesti o nužnosti pravovremene brige za zdravlje žena čini me ponosnom ambasadoricom.“

Linijom proizvoda Breast Cancer Crusade, Avon Hrvatska u borbi protiv raka dojke sudjeluje od 2003. godine, a prodajom posebno dizajniranih proizvoda koji su u Avonovim katalozima označeni ružičastom vrpcom do danas je sakupljeno više od 2 milijuna kuna. Humanitarnom akcijom AVON Šetnja za život, Avon Hrvatska nastavio je dugogodišnju borbu za zdravlje žena te podizanje svijesti građana o potrebi pravovremenog otkrivanja ove bolesti.

"Željela bih još jednom zahvaliti Avonu koji se pokazao kao idealan partner, svjestan važnosti humanitarnog rada i ulaganja u zajednicu. Smatram da se samo tako može postići cilj u smislu pomoći oboljelima, ali i u podizanju svijesti građana o važnosti pravovremene brige za zdravlje žena. Činjenica koju je uvijek potrebno istaknuti jest da točnost otkrivanja raka dojke doseže 98 posto izvođenjem ultrazvuka i mamografije, dok je uspješno liječenje raka dojke moguće u više od 90 posto pacijentica ako se bolest otkrije na vrijeme“, rekla je Almenka Balenović, predsjednica Udruge SVE za NJU.

Udruga SVE za NJU, udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja djeluje u Hrvatskoj od 2008. godine. Osnovana je s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima. Prošle je godine Udruga otvorila Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka u kojemu žene oboljele od bilo koje vrste raka i njihove obitelji mogu potražiti potrebnu psihološku pomoć.

"Ponosni smo što i ova donacija Avona ide onima kojima je to uistinu potrebno. Kao društveno odgovorna tvrtka u čijoj je tradiciji zalaganje za kvalitetu života žena, Avon Hrvatska uvijek je spreman ulagati u projekte humanitarnog karaktera“, rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

 

 

Na slici: Alemka Balenović, Barbara Kolar i Lucija Josipović 

Komentari
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2516 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 2730 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3057 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3106 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Vježbanjem do savršene guze
Ljeto samo što nije tu, a vi još niste poduzele ništa po...
 
Uspješna motivacija za trčanje
Prije 3068 dana 7 savjeta kako se motivirati za trčanje i ne odustati...
U čemu je najbolje
Prije 3082 dana Koju odjeću i obuću odabrati za vježabnje, a koju izbjegavati...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy