Brza čoko-poslastica

Za prste polizati


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Alfa-portal.com
Pogledano: 3434 puta

Sastojci:

250 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca
200 g šećera
4 jaja
70 g brašna

Priprema:

Izvadite jaja iz hladnjaka da postignu sobnu temperaturu. Za to vrijeme otopite čokoladu na sljedeći način: na štednjaku u većoj posudi zagrijavajte vrelu vodu, a potom u nju stavite drugu, manju posudu u kojoj ćete topiti čokoladu – tako će se čokolada topiti na pari. Kada ste čokoladu otopili, ostavite jus a strane da se ohladi (ne u hladnjak). Maslac i šečer stavite u zasebnu posudu te miješajte električnim mikserom otprilike 4 minute. Svake sljedeće minute u posudu dodavajte po jedno jaje i miksajte dok smjesa ne postane jednolična. U smjesu potom dodajte brašno i ohlađenu rastopljenu čokoladu te izmiksajte. Smjesu potom izlijte u kalup te pecite 30-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Po želji, prije pečenja u smjesu u kalupu možete ubaciti i neko voće, poput malina. Servirajte hladno i sa šlagom.

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy