Brzinski zapečeni njoki

Ukusan, brz i zasitan obrok - zapečeni njoki u ragu umaku


Objavljeno: 04.03.2013.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 4479 puta

Kada ste u žurbi i nemate puno vremena za pripremu ukusnog ručka, a ipak biste htjeli pojesti nešto kuhano, pravi je trenutak za ove zapečeni njoki

S obzirom na to da uz ove njoke ide ukusan ragu, još je idealnija situacija ako vam je ragua ostalo od jučerašnjeg ručka, pa osim što nećete bacati jučerašnju hranu, priprema njoka bit će još brža. 

Pa krenimo brzo:

Sastojci su dovoljni za obrok za tri osobe. 

Sastojci:

1 kg njoki
50 grama maslaca
40 grama parmezana
100 grama gaude

5-6 dl ragua ili

Za umak od ragua:

250 grama miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
2 čena češnjaka
20 grama peršina
sol, papar,
2 dl pasirane rajčice ili šalše
1-2 dl vode

Priprema:

Ako imate gotov ragu, podgrijte ga, a ako ne onda pripremite brzinski ragu od navedenih sastojaka na uobičajeni način.

Nasjeckajte luk, češnjak i peršin. Popržite luk, dodajte mljeveno meso, posoliti, popaprite, dodajte češnjak i peršin, a kad je meso gotovo dodajte pasiranu rajčicu te na kraju vodu, ovisno o gustoći umaka.

Za vrijeme dok se priprema umak, uključite pećnicu na 200 st.C i skuhajte njoke.

Skuhane njoke ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem. Dodajte ragu umak, pospite ribanim parmezanom pa sve dobro promiješajte. Po vrhu naribajte gaudu i stavite peći u zagrijanu pećnicu.

Pecite 30 minuta.

Ova je količina dovoljna za 3 osobe. Zapečeni njoki su dosta zasitni.

 

 

Recepti iz moje bilježnice

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy