Ovaj recept je idealan za sve one koje uvijek vole probati nešto novo.
Vrijeme je da otkrijete tapioku. Tapioka je nešto kao puding, a kupuje se u trgovinama zdrave hrane ili u većim trgovačkim centrima.
U ovom receptu se koriste tapioka perlice, znači ne tapioka brašno nego baš perlice, jako su fora ;) a još u kombinaciji s cappuccinom mmmm.
Ovaj desert zaista morate probati, tapioka kombinacija tapioke s cappuccinom i one s vanilijom jednostavno je nepobjediva.
Sastojci:
6 dag (1 dl) tapioka perlica
5 dl mlijeka
2 jušne žlice šecera
2 vanilin šećera
0,5 dl toplog mlijeka
3 jušne žlice cappuccina u prahu
2 dl slatkog vrhnja
1 jušna žlica kakaa ili čokolade u prahu
Priprema:
Tapioku namočite u vodi.
Nakon bar sat vremena procijedite i stavite u 5 dl mlijeka, dodajte šećer, vanilin šećer pa stavite kuhati. Miješajte ručnom pjenjačom kako se perlice ne bi zaljepile za dno posude.
Kad zakuha još malo kuhajte dok perlice ne postanu prozirne (15-20 min - ovisno o tome koliko su se namakale), a smjesa gusta kao puding. Sad je potrebno samo povremeno miješanje pa za to vrijeme razmutite prašak za cappuccino u toplom mlijeku.
Kad je kuhano, maknite s vatre pa pola smjese uspite u drugu posudu.
U polovinu smjese koja je ostala u posudi gdje se tapioka i kuhala, dodajte razmućen cappuccino, dobro promiješajte i kuhajte još 2 minute pa maknite s vatre da se malo prohladi (dvadesetak minuta).
Izmiksajte slatko vrhnje u šlag. Sad polovinu šlaga dodajte u tapioku s cappuccinom, a drugu polovinu u vanilija tapioku.
Sipajte u svaku čašu prvo tapioku s cappuccinom pa vanilija tapioku te pospite kakaom ili čokoladom u prahu i stavite u hladnjak.
Kada se ohladi - uživajte!