Čestitamo, dobili ste posao?

Što ne smijete raditi kada očekujete odgovor za posao


Objavljeno: 25.10.2011.

Foto: metrics.net
Pogledano: 6083 puta

Poslali ste e-mail s molbom za posao, dobili ste odgovor, pozvali su vas na razgovor i sve je odlično prošlo. Sad vas još samo netko treba nazvati i reći vam: “Čestitamo, dobili ste posao”, ali taj trenutak nikako da stigne.

Kako god bilo, pripazite da ne kiksate na tom posljednjem koraku.

Ne zivkajte

Odmah nakon razgovora za posao, možete poslodavcu poslati e-mail i zahvaliti mu na njegovu vremenu. Nakon toga, možete nazvati ga samo dvaput. I to je to. Prvi puta ga smijete nazvati tri dana nakon intervjua kako biste mu dali do znanja da ste jako zainteresirani i da ste bolji od drugih kandidata.

Drugi poziv smijete si dopustititek dva tjedna nakon intervjua (ako do tada niste dobili nikakav odgovor), kako biste podsjetili poslodavca da ste bolji od drugih kandidata. Ni u kojem slučaju ne zovite više od dva puta jer poslodavac može pomisliti da ste uhoda i to će djelovati jednostavno jezivo.

Kad smo već kod zivkanja, ako još uopće niste ni bili na razgovoru, pozivi ne dolaze u obzir. Pogotovo poziv u kojem ćete poslodavca pitati je li dobio vaš životopis. Na njegov e-mail dnevno stigne na tisuće životopisa, pogotovo ako je u tijeku neki natječaj, a vaš, nažalost, u tom trenutku nije nimalo bitniji od bilo kojeg drugog.

Ne dolazite nenajavljeno

Toliko želite taj posao, a odgovora nigdje. Dobro je biti uporan, ali ne previse uporan. Neka vam ne pada napamet nasumično svratiti do tvrtke kako biste porazgovarali s poslodavcem. Mislite da im je super kada im usred radnog vremena netko, eto, malo navrati na čašicu razgovora? Od cijelog prenatrpanog radnog dana, čekaju samo vas – kako da ne. Nikada, ne dolazite nenajavljeni. Nikada.

Nemojte mislit da će poslodavac biti oduševljen vašom upornošću ako kažete da ćete čekati ondje dok on bude imao vremena. To je zadiranje u nečiji raspored i nepoštivanje istog. Ne budite iritantni.

Nema odgovora ili je negativan

Neki put se može dogoditi da odogovor uopće ni ne dobijete, no to je već stvar bontona, pa se ne zamarajte i ne uzimajte to k srcu. Ako vam netko ne može napisati odgovor bez obzira na to je li pozitivan ili negativan, a ako odgovora nema uglavnom je negativan, tada taj poslodavac ni nema poštovanja prema vama ni kao osobi, a kamoli kao prema budućem zaposleniku.

Ako dobijete negativan odgovor, nemojte poluditi. Naravno da ćete biti razočarani, ali nemojte ni slati odgovor u stilu: Još bolje da me niste primili, žalim onoga tko će raditi za vas; Prejadni ste; Glupi ste, ne znate što propuštate,; Vi gubite i slično. Budite pristojni do kraja. Zahvalite mu na vremenu i napomenite da vas slobodno može uzeti u obzir nekada u mogućnosti. Nemojte se inatiti – od toga nikakve koristi.
 

Komentari
Radionice antistres art-terapije
Oslobađanje napetosti holističkom relaksacijom ekspresivne art-terapije...
 
Globalni program stipendiranja liječnika
Prije 4397 dana Avon nastavlja borbu protiv raka dojke...
Prezentacija Programa Božanskog Zdravlja
Prije 4404 dana Disanje, Meditacija i Kozmičko punjenje ...
Kreativne i obrazovne radionice
Zabavni svijet za klinceze i klince nudi nekoliko programa za vaše...
 
Nema više izgubljenih naušnica
Prije 3808 dana Potrebno vam je svega malo mašte i par starih gumba...
Operi me!
Prije 3837 dana Kućanski predmeti koje ne čistimo, a trebali bi...
Nina živi američki san
Mlada zagrepčanka niže glumačke uspjehe u New Yorku...
 
Uspjeh iz čiste lijenosti
Prije 3157 dana Crazy Lazy - novi modni brand...
Modni uspjeh bivše rokerice
Prije 3278 dana Priča o modnom usponu dizajnerice Martine Herak...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy