Sastojci:
12 dag čokolade
12 dag maslaca
12 dag smeđeg šećera
12 dag brašna
15 dag mljevenih lješnjaka
3 jaja
1/2 žličice praška za pecivo
1 staklenka kompota od višnje
Ukrašavanje:
30 dag čokolade
2 dcl slatkog vrhnja
10-15 višanja iz kompota
Priprema:
Na pari rastopite čokoladu, maslac i šećer te ostavite da se hladi. Dodajte pola kompota višnje, umiješajte pržene lješnjake i 3 žutanjka. Istucite snijeg od 3 bjeljanka te ga s brašnom i praškom za pecivo lagano dodajte smjesi čokolade i višnji.
Smjesu istresite u kalup promjera 20 cm premazanog maslacem i brašnom te pecite na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta (provjeriti čačkalicom).
30 dag čokolade rastopite s 1 dcl slatkog vrhnja te u gotovu smjesu umiješajte ostatak slatkog vrhnja i višnje te stavite u hladnjak (cca 30 min.) da se smjesa malo skupi, da postane gusta kao neki namaz.
Biskvit izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi na žici te kad se ohladi, prerežite na pola.
Polovicom čokoladne smjese premažite donju koru, poklopite gornjom te ostatkom čokoladne smjese premažite tortu i dekorirajte je po želji.
Puno zabave :)