Cmi cmi - najtužniji filmovi

Neki poznati i manje poznati filmski naslovi zbog kojih ćete potrošiti tonu maramica


Objavljeno: 27.04.2012.

Foto: Krešimir Zadravec
Pogledano: 4402 puta

Loš dan na poslu, dečko vas je iznervirao ili ste jednostavno u pms-u i trebate izgovor za plakanje često su razlozi za gledanje tužnih filmova za koje već unaprijed znamo da će nas rasplakati. Jer, koja normalna osoba bi zapravo htjela namočiti majicu suzama bez ikakvog razloga? Nadamo se da nemate takav dan, ali za svaki slučaj za vas smo pripremili osam najtužnijih filmskih naslova današnjice.

Titanik

Počinjemo s klasikom iz više razloga. Prvo, koliko god puta ga pogledali, opet ćete ridati kao mala beba. Drugo, ove godine je stota godišnjica potonuća Titanika, a treće je kako je James Cameroon upravo za tu priliku stari dobri Titanic prebacio u 3D tehniku pa ga možete pogledati i na velikom ekranu i imati osjećaj da tonete skupa s njima. Ako ga još niste pogledali i ne znate o čemu je riječ, iako je teško u to povjerovati, riječ je o sljedećem: cura pred udaju za muškarca kojeg ne podnosi, siromašni dečko na brodu putuje u Ameriku u potrazi za boljim životom, nađu se, zaljube se, ali eto, brod potone. I nije baš obećavajući početak ljubavne priče. Kate i Leo na stranu, Titanic je puno više od obične ljubavne priče; nama gledateljima dočarava zadnje sate 1517 duša koje je izgubilo život na Titanicu u vrijeme potonuća. Ne rasplačete li se, napravljeni ste od kamena.

Zelena milja

Zelenkasti linoleum kojim osuđenici na smrt koračaju do električne stolice vrlo je prikladan za naslov ovog filma. Zvuči surovo i neobečavajuće, ali pričekajte da vidite što imamo u rukavu. Protagonist je crnac nepravedno optužen za silovanje i ubojstvo djevojčice koji usput ima i iscjeliteljske moći i kućnog ljubimca miša. Nažalost, njegov razvoj ostao je na razini dječaka, što je glavni razlog zašto mu čuvari koji vjeruju da je nevin teško mogu pomoći. Navodnjavanje majice suzama zajamčeno.

Hachiko: priča o psu

Ako ste obožavatelj životinja, naročito pasa, ovaj film definitivno nije za vas. Ako su vam psi dragi, ali nemate jednog, vi ćete ga možda moći odgledati bez da vam pukne srce. Hachi je pas nađen na kolodvoru. Iako se njegova žena tome protivi, glavni lik dovede ga kući s namjerom da ga vrati, ali pas ostane u kući i svog novog vlasnika svakodnevno prati na posao i na kolodvoru ga dočekuje. No jednoga dana, vlasnik se neće vratiti, a pas će ga na kolodvoru čekati 9 godina, sve do svoje smrti. Film je nastao po istinitom događaju, a na mjestu na kojem je Hachiko čekao svog vlasnika sada se nalazi njegov kip. Ridanje do mjere da nećete moći uhvatiti dah, preporučeno gledati u društvu da se ne ugušite od suza.

Marley i ja

Još jedna istinita priča o psu. Film je nastao po knjizi autora koji je opisivao svoj život i život svog neukrotivog i apsolutno neodgojenog labradora Marleya koji jede sve što mu je na vidiku i svojim vlasnicima zagorčava život gotovo u istoj mjeri u kojoj ga i obogaćuje. Film je prihvatljiv i za teške ljubitelje životinja jer je većim dijelom vrlo komičan, no pred kraj ipak dolazi tužni dio za koji valja pripremiti maramice.
(psssst... volite li čitati, preporučujemo da prvo pročitate knjigu jer se autorovi osjećaji puno intenzivnije odražavaju kroz knjigu nego kroz film)

Dnevnik Anne Frank

Nekoliko filmova i mini serija napravljeno je po dnevniku židovske djevojčice Anne Frank koju su nacisti odveli u logor u kojem je i umrla. Mi preporučamo televizijski film iz 1980., no onaj iz 1959. osvojio je Tonya i Pulitzera, pa ako vas zanima tužna priča ne možete pogriješiti koji god da pogledate. Iako znate kraj filma, nikako se ne možete prestati nadati da je Anna završila drugačije, no to nažalost nije bio slučaj. Kao što je Dnevnik Anne Frank bio obavezna lektira, tako bi i ovaj film trebao biti obavezan za svaku lutkicu kako bi se prisjetila koliko je njezin život dragocjen i lijep.

Pijanist

Još jedna drama koja se odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata. Protagonist je Židov koji je do okupacije radio kao pijanist na varšavskom radiju. Od odvođenja u logor spašava ga prijatelj obitelji i jedan od članova getovske policije, ali ostatak obitelji završio je u logoru. Nakon godina bježanja i svjedočenja razmin strahota, Sziplman se nekoliko puta nađe na rubu smrti, a najdirljiviji dio definitivno je kraj i samo spašavanje legendarnog pijanista, koji vam ipak nećemo odati, a za gledanje ovog vrhunskog filmskog remek-djela danak će biti nekoliko suza.

P.S. Volim te

Film je nastao po bestseleru koji je osvojio ženska srca diljem svijeta. Priča nas uvodi u život sretnog para koji uskoro više neće biti tako sretan. Gerry obolijeva od tumora i nakon nekoliko mjeseci umre, a iza sebe svojoj neutješnoj ženi Holly ostavlja poruke koje ona dobiva jednom mjesečno. Na taj način on se još mjesecima nakon smrti oprašta od nje i pomaže joj da počne živjeti i nakon njegove smrti. Mi smo se već skoro rasplakali pišući ovaj sažetak, a vi?

Čuvarica svoje sestre

Još jedna priča o sretnoj obitelji koja ubrzo saznaje tešku i neprobavljivu vijest da dvogodišnja Kate boluje od leukemije. Jedini spas joj leži u stvaranju još jednog dijeteta koje bi doktori koristili kako bi Kate što duže održavali na životu. A taj spas došao je u obliku njezine mlađe sestre Anne, koja je uz Kate bila 11 godina, ponajviše u bolnicama, dok sestre svojim roditeljima nisu odlučile reći ne, zbog čega Kate ostaje u rukama sudbina. Jecanje je nužna nuspojava ovog filma.

*****

Koji god film odabrali, nećete pogriješiti, a mi se nadamo da ćete, nakon što se isplačete, više cijeniti što imate i sljedeći dan započeti s osmijehom ☺. 

Komentari
Mali slatki Palčići
Izrada unikatnih lutkica od stare odjeće...
 
Život piše stihove, moje
Prije 3299 dana Ako želite nešto orginalno i drugačije, zovite Roberta...
Maštovite vezice, špagice i
Prije 3303 dana Kreativka Kristina oduševit će vas svojim narukvicama ...
Pariz je uvijek dobra
Ta nestrpljiva strast doživjeti sve ono veličanstveno po čemu je Pariz tako...
 
Godišnji bez pola muke
Prije 3324 dana 6 savjeta za pripremu i organizaciju dugoočekivanog godišnjeg...
10 svjetskih blaga
Prije 3692 dana Mjesta kao iz bajke...
Budite model na Tvitomaniji
Odmor kakav zaslužujete na najvećoj regionalnij konferenciji o društvenim mrežama...
 
Fashion blogerice na modnom
Prije 3418 dana U čemu je tajna njihova uspjeha?...
My Fashion - mjesto
Prije 3538 dana Navratite po svoju dnevnu dozu modne inspiracije...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy