Cvijeće za siguran osmijeh

Zašto žene toliko vole dobiti cvijeće na poklon


Objavljeno: 18.01.2012.

Foto: Tomislav Može
Pogledano: 4736 puta

U onim rijetkim trenucima kada uhvatimo malo vremena za promatranje ljudi, umjesto da bezglavo jurimo za svojim poslom, pažnju će nam koji put zaokupiti muškarac s cvijećem u ruci. Ako je riječ o mladiću s crvenom ružom, logična je pretpostavka da se negdje nalazi sa svojom djevojkom i ta će nam pomisao gotovo uvijek izmamiti smiješak na lice. U slučaju nešto starijeg muškarca s velikim buketom, zločesto ćemo pomisliti ''taj mora da je nešto gadno zabrljao“ ☺.

Dobiti cvijeće ženama je ponekad kao dobiti na lotu; rijetko i neuobičajeno, ali ne i nemoguće ☺. Muškarci se cvijećem koriste na početku veze, kada se žele uvući ženi u srce (a možda i negdje drugdje); u kasnijim fazama veze, cvijeće često postane nešto što se kupi nabrzinu kad se već zaboravi na poklon za godišnjicu. Čast iznimkama, naravno.

Zašto žene toliko vole cvijeće?

Možda je to zato što nas podsjeća na vrtićko doba, bezbrižnost i sreću, kad smo brale tratičnice, igrale voli me / ne voli me i plele cvjetne ukrase koje smo stavljale prijateljicama u kosu. Možda je razlog taj što smo uvijek vidjele smiješak na maminom licu kad joj je tata donio cvijeće. Možda je to i iz prostog razloga što cvijeće postoji u divnim bojama, mekano je i prekrasno miriše te nas nekako umiruje.

Cvijeće je nešto što će nam, i u najvećoj ljutnji, zagrijati srce (čak i najzagriženijm čuvateljicama prirode kojima je poklanjanje cvijeća ravno ubojstvu – takvoj se može pokloniti mali živi kaktusić ☺). Ono je gotovo kao ona izreka s osmijehom, samo što u ovom slučaju ne košta puno, a svejedno djeluje čudesno. Cvijeće je savršen način za reći nekome da ga voliš - bez riječi ili barem nekome iskazati znak pažnje. 

Bilo kako bilo, cvijeće se iz najdavnijih dana poklanjalo zato da bi prenijelo neku poruku. Koji put bi to bio znak privrženosti koji se nije smio javno pokazati; koji put su to bile čak i neke političke i vojne poruke. U današnje vrijeme postoji nekoliko pravila u poklanjanju cvijeća i ono više nije toliko ''misteriozno“ kao što je bilo nekad, no bez obzira na to, prizor dečka koji vam se sviđa ili voljene osobe s crvenom ružom u ruci je jedan od najljepših osjećaja koje će jedna žena imati u životu.

*****

Podjelite ovaj tekst ili misao sa svojim muškim prijateljima i razveselite njihove djevojke. Ili pak poklonite cvijeće prijateljici, mami ili baki, bez ikakvog posebnog razloga. Onaj iznenađeni i razdragani smiješak na licu nikad vas neće razočarati. 

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3184 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3274 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3095 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3109 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3207 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3379 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy