Već sa samim dolaskom proljeća, vrijeme je i za sve laganiju, jednostavnu hranu - pogotovo ako je riječ o nekoj vrsti snacka.
Upravo zato, donosim vam recept za desertne proljetne bruskete, koje sam pripremila vrlo jednostavno, a opet posebno s glavnim sastojcima - jagodom i mentom.
Sastojci:
1 francuz
100 g mascarponea
200 g jagoda
100 ml vrhnja za šlag
50 g smeđeg šećera
50 g šećera u prahu
2 žličice gustina
malo vode
10 listića svježe mente
Priprema:
1. Narežite jagode na kockice, nasjeckajte mentu na sitne komadiće. Francuz režite na kose ploške i postavite na tacnu.
2. Istucite slatko vrhnje za šlag i dodajte mu mascarpone sir, listiće mente i nastavite miksati dok se sve ne sjedini :)
3. Nasjeckane jagode, i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavite u lunac i kuhajte dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodajte gustin pomiješan s vodom i kuhajte dok se ne zgusne. Stavite u hladnjak na 10-15 minuta da se malo prohladi.
4. Ploške francuza premažite namazom od mascapronea, prelijte prohlađenim jagodama i ukrasite svježim listićima mente :)
I brzo pojedite :)