Desertni proljetni brusketi

Idealan snack s mentom, jagodama i mascarponeom


Objavljeno: 05.04.2012.

Foto:
Pogledano: 3060 puta

Već sa samim dolaskom proljeća, vrijeme je i za sve laganiju, jednostavnu hranu - pogotovo ako je riječ o nekoj vrsti snacka.

Upravo zato, donosim vam recept za desertne proljetne bruskete, koje sam pripremila vrlo jednostavno, a opet posebno s glavnim sastojcima - jagodom i mentom

Sastojci:

1 francuz
100 g mascarponea
200 g jagoda
100 ml vrhnja za šlag
50 g smeđeg šećera
50 g šećera u prahu
2 žličice gustina
malo vode
10 listića svježe mente

Priprema:

1. Narežite jagode na kockice, nasjeckajte mentu na sitne komadiće. Francuz režite na kose ploške i postavite na tacnu.

2. Istucite slatko vrhnje za šlag i dodajte mu mascarpone sir, listiće mente i nastavite miksati dok se sve ne sjedini :)

3. Nasjeckane jagode, i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavite u lunac i kuhajte dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodajte gustin pomiješan s vodom i kuhajte dok se ne zgusne. Stavite u hladnjak na 10-15 minuta da se malo prohladi.

4. Ploške francuza premažite namazom od mascapronea, prelijte prohlađenim jagodama i ukrasite svježim listićima mente :)

I brzo pojedite :)

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy