Deset koraka do potpune sreće

Naučite kako prepoznati i živjeti sreću


Objavljeno: 11.10.2011.

Foto: Sara Čordaš
Pogledano: 3258 puta

Tko danas ne želi biti sretan? Gotovo svaku odluku koju u životu donosite, donosite ju s namjerom da zbog toga budete sretni. Za svaku prigodu, trenutak u životu, za svaki praznik, slavlje ili blagdan, glavna je riječ – sreća. E, pa sretno vam bilo!

No, sreća nije uvijek samo riječ ili osmjeh, sreća je ono što vas ispunjava iznutra, to je dubinski osjećaj zadovoljstva. Sretni ste kada znate da je sve u redu. Kada ste sretni, mogli biste osvojiti cijeli svijet. Pa krenite.

Otkrijte sreću u sljedećih 10 koraka.

1. Preuzmite odgovornost

Nikada ni zašto ne krivite druge, ne izigravajte žrtvu i nemojte misliti da će se pojaviti čarobna vila i spasiti vas od vaše nevolje. Uzmite stvari u svoje ruke. Otkrijte što je to što vam stoji na putu do potpune sreće i sami to riješite.

2. Budite entuzijastični

Budite puni volje, otvoreni prema drugima, hrabri i skromni. Priznajte sami sebi što nije u redu, i budite spremni prihvatiti mogućnost potpune promjene. I, ne odustajte od svojih ciljeva čak i kada se čini nemogućim za osvariti ih.

3. Riješite se prošlosti

Ništa nije veći neprijatelj sreće od starih duhova prošlosti. Ne smijete trošiti svoje dragocijeno vrijeme na razmišljanje o nekim tužnim događajima iz prošlosti. Svako takvo prisjećanje sve vas više udaljava od sreće. Prošlost ostavite u prošlosti, a vi živite u boljoj sadašnjosti.

4. Riješite se rutine

Uzrok vašeg nezadovoljstva može biti i svakodnevna rutina ili neke navike koje vas u biti ne čine sretnima. Razmislite malo o tome što sve radite i morate raditi tijekom dana, ali i o onome što biste voljeli. Ne bojte se promjene.

5. Preispitajte svoja očekivanja

Nesvjesno gradite svoj život na određenim vjerovanjima i očekivanjima. Zbog toga se često ograničavate i zapravo ne živite onako kako biste u dubini svoje duše htjeli. Budite spremi iskoračiti iz neki zacrtanih, uobičajenih okvira i pogledati svijet drugim očima.

6. Cijenite sadašnjost

Sreća se događa sada i ovdje. Ne opterećujte se prošlošću, ali niti budućnošću. Opustite se i živiti svaki dan najbolje što možete i onako kako vi želite.

7. Proučite svoje emocije

Život postaje težak i zamoran kada se opterećujete raznim kompliciranim emocijama. Duboko u sebi znate što zapravo osjećate i nema potrebe da si komplicirate život. Osjećajte ono što osjećate i nemojte se pokušavati riješiti emocija koje vam možda ne odgovaraju. Nemojte se nepotrebno opterećivati.

8. Živite svim srcem

Riješite se svih nepotrebnih misli i navika. Živite punim plućima i punim, uvijek otvorenim srcem. S ljubavlju obavljajte dnevne obaveze, ali i s ljubavlju se odnosite sami prema sebi. Naravno, u svakom slučaju, tu ljubav trebate zaista i osjećati, a ne se pretvarati.

9. Pobijedite strah

Strah je jedan od velikih neprijatelja sreće. Kada donosite odluke u strahu, uvijek ćete izbarati nešto što vaše srce i vaš um zapravo ne želi. Budite hrabri donositi odluke onako kako zaista to želite.

10. Iskoristite svaki trenutak

Svaki trenutak prilika je za sreću, pitanje je samo hoćete li vi to prepoznati, ali i iskoristiti. Morate znati da izbor uvijek postoji, na vama je da odlučite – sreća ili ne. Sami znate što vas čini sretnima. Osluškujte sami sebe, svoje želje i potrebe. Vrlo brzo saznat ćete što vam je potrebno za sreću.

 

***Vaša sreća ovisi o slobodi koju imate u svojemu srcu*** Thich Nhat Hanh

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2820 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2910 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2842 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3014 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2731 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2745 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy