Double mousse torta

Savršena torta od malina i bijele čokolade, bez pečenja


Objavljeno: 12.05.2013.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 2874 puta

Ako ste, kao i mi, ljubitelji moussea u svim oblicima, ova će vas torta jednostavno oduševiti. 

Ova torta sastoji se od čak dva moussea, od malina i od bijele čokolade, a i biskvit od keksa je superukusan. 

I šlag na kraju - torta se ne peče :)

Sastojci

Podloga od keksa:

250 g voćnih napolitanki
40 g maslaca

Mousse od bijele čokolade:

200g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
1 jaje
1 žutanjak
1 čajna žličica vode

Mousse od malina:

300 g malina
1 vrečica želatine
4 bjeljanka
2,5 dcl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 šlag fix
100 g šećera

Ukras:

200 ml vrhnja za šlag
1 mahuna vanilije
bijela čokolada
maline

Priprema:

Pripremite kalup od 26 cm tako da na dno ostavite papir za pečenje i zatvorite oko toga okvir kalupa. Napolitanke sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu prebacite u kalup i žlicom utisnite da se stvori korica i stavite u hladnjak dok radite prvu kremu.

Na parnu kupelj stavite čokoladu da se otopi pa dodajte jaje, žumanjak i žličicu vode te miksajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i nastavite miksati dok se ne ohladi. Stavite sa strane. Izmiksajte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i sve staviti na podlogu.

Stavite u hladnjak dok ne pripremite mousse od malina.

Maline koje ste oprali i osušili i 50 g šećera izmiksajte štapnim mikserom ili multipraktikom, pa procijedite od suvišnih koštica (ako radite sa smrznutima otopite ih i porcijedite od suvišne tekućine). Želatinu promiješajte s 3 žlice dobivenog pirea i ostavite da stoji 10 tak minuta. Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom. Bjelanjke istucite na pari (na skroz laganoj vatri) i dodajte preostalih 50 g šećera, i miksajte ih par minuta na pari, maknite s pare i miksajte još nekoliko minuta.

Smjesu sa želatinom također otopite na pari ili u posudici na vatri i dodajte ostalom pireu od malina, dobro promiješajte. Dodajte pire sa želatinom u istučeni šlag, promiješajte kuhačom i malo po malo dodavajte snijeg od bjelanjaka i sve lagano promiješajte drvenom kuhačom. Stavite na mousse od bijele čokolade i nazad u hladnjak.

Kad se ostatak hladi, pripremiti još ukras. Prerežite mahunu vanilije i izvucite iz nje sve sjemenke i ubacite u vrhnje za šlag koje ste čvrsto izmiksali te premažite preko moussa o malina.

Ostavite preko noći u hladnjaku, i drugi dan išarajte bijelom čokoladom ili ju naribajte preko cijele torte. Takđer možete ukrasiti s nekoliko komada malina. 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy