Dove Fashion.hr – 2. večer

Simpatični klinci-manekeni osvojili publiku


Objavljeno: 01.10.2011.

Foto: Fashion.hr
Pogledano: 8211 puta

Druga večer Dove Fashion.hr-a, posebnošću i modnim poslasticama, bila je uspješan nastavak ovog modnog vikenda. Šest kolekcija koje su prikazane na pisti pokupile su apsolutne ovacije publike.

Večer je započela dječjom kolekcijom AMR for BAMBI. Male manekenke i manekeni na pisti simpatično su pokazali cipelice koje je dizajnirala Ana Maria Ricov – sandale u srebrnoj, zelenoj, plavoj, žutoj i ružičastoj boji sa satenskim vrpcama za curice te udobne ljetne cipelice za dječake. „Za ovu sam sezonu otišla u smjeru školskih praznika . Radi se o kolekciji dječje obuće u kojoj je naglasak na snažnom koloritu koji odašilje mladost, opuštenost i zabavu. Sve ono lijepo što predstavlja školske praznike moći ćete vidjeti u ovoj obući“, izjavila je Ana Maria Ricov.

Za Bambi je dizajnirao i Zigman. Omiljeni riječki dizajner prikazao je žensku dječju kolekciju za BAMBI by ZIGMAN. Kolekcija je obilježena poznatim Zigmanovim karakteristikama, pogotovo kad je riječ o haljinicama i suknjicama. Koloritna i vesela kolekcija oduševila je publiku. Nakon revije Juraj Zigman izjavio je: „Za ovu sam kolekciju otišao u smjeru zaigrane country djevojčice. Upravo sam te elemente htio ugraditi u kolekciju dječje obuće tako da ste imali prilike vidjeti isprani jeans, cvjetni uzorak i zanimljiv styling.“

Aleksandra Dojčinović kolekciju za proljeće/ljeto 2012. nadovezala je na prethodnu, odlučivši dalje razvijati određene ideje koje je započela. Osnovni trend koji predlaže za iduću sezonu su dugačke ženstvene, lepršave haljine, seksi krojevi i veliki volani. Iznimno hvaljena i cijenjena dizajnerica obožava duge suknje krojene u krug te joj je osnovna misao bila kako dugu suknju ukomponirati u svakodnevnicu. Njezine ženstvene, romantične, seksi kreacije na sinoćnjem su predstavljanju osvojile veliki dio ženske publike.

Mischel Benoni, nekad kreativni direktor Varteksa, a danas vlasnik vlastitog brenda 'Mischel Benoni' prikazao je svoju prvu samostalnu kolekciju unutar novopokrenutog brenda. Ženska kolekcija obilježna je prenaglašenim koloritnim kontrastom koji je omekšan pomnim odabirom sofisticiranih printova, dok je u muškom dijelu kolekcije zadržana serioznost muške linije tijela unatoč dekonstruiranju unutrašnjosti odjevnih predmeta. „Cilj u kolekcijama mi je bio postići ženstvenost sa stavom, te neprikrivenu muževnost.“ objasnio je Benoni. Obuću za kolekciju dizajnirala je Anita Zannotti Štulec, koja se sa svojim brandom "a shoo" predstavlja i na štandu FASHION.HR INDUSTRIJE.

Mladi pobjednici natječaja Lift by Perwoll, Adela Kliškić i Nikola Barbir, opravdali su očekivanja i pokazali zašto su baš oni osvojili tu prestižnu nagradu prošle sezone. Najupečatljivije i najjasnije u kolekciji ovog mladog talentiranog dvojca je inspiracija tijelom, zaokupljenost figurom koja se kroz različite periode ljudske povijesti mijenja. „Odlučili smo otići korak dalje i pokušali osmisliti 'novo tijelo' te ga na suptilan način spojiti s odjećom, igrajući se 'organskim patchworkom'.“ Izjavili su mladi dizajneri.

Robert Sever prikazao je već četvrtu kolekciju branda HERA by Robert Sever te ponovo pokazao da je apsolutni kralj u dizajniranju torbi. Materijali korišteni za izradu torbi vrhunske su kvalitete, kao i sama izrada. „Ovaj put su nam inspiracija bile neke vrlo ''stereotipne'' stvari vezane za floru i faunu, kao što su cvijeće, perje, životinjska koža. Ti utjecaji su evidentni kroz printove, jer smo upravo te teme koristili kao light motiv. Jedna cijela linija torbi je napravljena tako da su komadi koze rezani tako da ''simuliraju'' teksture animalne inspiracije, pa konačni oblik izgleda kao apstraktna kombinacija perja i ljuskica. Uz vrlo konkretne kolore koža koje smo koristili u izradi, željeli smo postići jednu novu svježinu“, opisao je Robert Sever.

Komentari
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 3452 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3792 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3207 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3379 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3184 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3274 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy