Dešifriranje muško-ženske komunikacije

Muškarci i žene u mnogim se stvarima jednostavno NE razumiju


Objavljeno: 12.11.2011.
Autor: Misteriks

Foto: cocoandherteaparty.tumblr.com
Pogledano: 4254 puta

''Žene i muškarci ne razumiju se otprilike otkad je i komunikacije'', reče jedan moj poznanik neki dan. Razmišljajući o tome pretpostavio sam da je i krapinski pračovjek vjerojatno trpio opake uvrede svoje drage kad nije pohvalio način na koji je oderala kokoš ili kad joj je rekao da joj ta koža od krave stoji ok, a ne savršeno. Evolucija nam je pomogla u mnogim stvarima, no što se komunikacije tiče, čini mi se da su se stvari dodatno zakomplicirale. Posebice kada se fokusiram na muško ženske odnose.

Mi s Marsa, vi s Venere bla bla bla... Ok, čuo sam to toliko puta da poželim da izmisle novo ime tih planeta. Trenutačno nastanjujemo isti planet i živimo u simbiozi (manje-više) pa je tako nebitno iz koje galaksije je doletila čija supruga ili suprug.

Slušajući jadikovke svojih dragih prijatelja i prijateljica zapitam se sto puta je li moguće da nam mozgovi operiraju na toliko drugačije načine? Ja sam više za onu dobru staru koja kaže koliko smo različiti, toliko smo i isti, a mislim da tu zapravo leži rješenje svih ovih užasno bitnih prepreka u odnosima s partnerom. Iako moram priznati, a i sami ćete se složiti, žene su te koje najčešće od muhe rade slona.

Kako ja volim sve organizirati po slučajevima, tako će biti i ovaj put .

Situacija zvana ''On misli da sam debela''

Ne znam samo koji ''pobro'' se još do sada nije našao u ovoj slijepoj ulici. Ona navlači nove traperice i pita ga za mišljenje. On odgovara iskreno i kaže ''Ok su ti''. Boom... Etna i Vezuv, pokrijte se! Koliko god taj odgovor s muške strane bio iskren, moramo biti svjesni da ženski dekoder u mozgu ima posve drugu interpretaciju rečenoga. U njezinoj glavi On ju je upravo nazvao debelom kravom ili ravnom daskom. Ono što je Ona htjela čuti je da joj stoje besprijekorno i uz to da ističu njezine prekrasne bokove i prelijepu guzu.

U ovoj situaciji momci su ipak ti koji ne čine ništa loše. Dakle cure, poraditi na kompleksima koji postoje samo u vašoj glavi, dečki ne primjećuju osamdeset posto stvari koje samo vi vidite.

Situacija zvana '''ko ti je ta drolja??''... ''To mi je sestra''

Ljubomora je divna osobina koja krasi podjednako oba spola. Zbog nje se prekidaju veze, teroriziraju dragi ljudi, razbijaju auti, ostavljaju prijeteće poruke, lete šamari (samo od strane žena naravno) i lista se nažalost nastavlja. Neki od nas manje su ljubomorni, a neki više i to je posve normalno. Ono što nije normalno je situacija kada ljudi u vezi dopuste da im ljubomora preuzme dio mozga koji je zadužen za racionalno operiranje i postanu blagi psihopati. Kažu da je ljubomora zdrava, ali ja kažem da je zdrava u određenoj mjeri. Mislim da nijedna žena nebi bila sretna da ju uhodi njezin dragi i viri iza svakoga grma, a isto vrijedi i obrnuto. Doduše, nagledao sam se i takvih stvari.

Ono što uvijek savjetujem ljudima sa takvim problemom je zapravo pitanje ''Čemu biti zajedno ako tu nema osnovnoga povjerenja?'' i mislim da je to točka na i. Ljudi, ako ne vjerujete svojim partnerima onda nema razloga da i dalje budete u toj vezi, jednostavno nije vrijedno živaca.

Situacija zvana ''Nećemo gledat' Marisol, sad će Kamioni na ledu''

Eh da, ta dobra stara gladijatorska disciplina pod nazivom 'Ko prvi njegov daljinski. Iz pouzdanih izvora znam da se zbog ovakvih problema ponekad rađaju bitke epskih proporcija. U svakom slučaju, zbog ovakvih situacija bolje je ne potezati čakije pod krevetom već treba pristupiti kao poslovnome sastanku. Neka obje stranke iznesu najbolje argumente, a onda treba polako dogurati do nekakvoga kompromisa. Tako da, momci... nekada i vi radi svoje drage pogledajte tu nesretnu Marisol. Nije to toliko loše, posebno kad vam se draga ugnjezdi pod ruku. Ono što svakako nije riješenje ovoga problema je kupnja drugoga televizora, to će vas samo dodatno udaljiti.

Upotrijebiti jezik, nije on samo za mljackanje i Bog zna koje druge stvari vam padaju na pamet ...

Situacija zvana PMS

Moram li tu zapravo išta pojašnjavati. Na vlastite oči vidio sam što je žena u PMS-u u stanju pojesti i učiniti. No uz dužno poštovanje prema svim ženama koje volim i poštujem kao pripadnicama lijepšega spola (mislim da ne mogu bolje od ovoga) smatram da je cijela ta priča malo prenapuhana. Prema onome što se plasira u medijima i u filmovima, čovjek bi rekao da u tim danima u mjesecu treba iznajamiti kolibu u Lici i ne približavati se svojoj ženki. Za Boga miloga, zar žene u PMS-u postaju psihički nestabilne i potencijalne luđakinje? Koliko god ovo služilo kao odlična izlika i izgovor za mnoge piz**rije koje su žene učinile u tome stanju, 'ajmo mi stati na loptu.

Ok, šoraju vas hormoni i nadute ste. Sve mi je jasno, ali jednako tako i nas šoraju hormoni ako smo zatrpani obavezama i naduti smo svaki dan ako pojedemo veliku porciju ćevapa ili ne stignemo ujutro na šekret. Big deal. Uostalom, mislim da ni vama ženama ne ide u prilog cijela ta pompa koja se stvorila oko tog misterioznoga PMS-a. Ja poznajem puno žena koje su nad**ane i ljute na cijeli svijet svaki dan. Koji je onda njihov izgovor? Dakle cure, ajmo malo lakše s tim brijama tipa sad ću pojest jednu krmaču sama jer sam u PMS-u pa smijem.
 

 

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.