HORORSKOP: ovan, bik, blizanci, rak

Druga strana horoskopa - što vam zvijezde zapravo žele reći


Objavljeno: 28.09.2012.
Autor: Morana Popovčić

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 6533 puta

*****

Programski sadržaj koji slijedi nije primjeren za ljude krhkijeg ega, pa ako ste uvredljivi – odustanite odmah!

*****

Pa da krenemo...U neka davna vremena, antički su narodi, promatrajući nebeski svod i pručavajući kretanje planeta primjetili da postoje određene zakonitosti u razmještaju i položaju zvijezda te su radi lakše orijentacije određenim skupinama dali imena, ovisno o obliku na kojih su ih podsjećale.

Logikom situacije došli su do zaključka kako se sva nebeska tijela kreću duž takozvanog zodijaka, koje čini 12 antičkih zviježđa. I to sve skupa zajedno, naravno, unaprijed konačno definira sudbinu modernog čovjeka.

Isto tako su vjerovali da je zemlja komad jutene krpe koju na leđima nose tri slona, dvije kornjače i mitski superbauštelac, ali za horoskop su sigurno bili u pravu.

I da, svi mi vjerujemo da smo na ovaj svijet poslani sa nekim razlogom, nažalost, vjerujemo u takve stvari iz ponekad apsolutno krivih, iracionalnih i ponešto pa u najmanju ruku prepraznovjernih razloga.

No eto, ostavili smo ljudima na volju da vjeruju da je njihovu osobnost, interese, navike, izbor najdraže povrtnice odredilo nešto van naše kontrole ili pak zdravorazumskog izbora.

Počevši od konstalacija zvijezda, geometrije sjemenki graha, taloga ustajale kave, kristalnih kugli, izmjene godišnjih doba, dometa sunčevih zraka ili pak vidovitih ciganki, a i sreće li naše, da se ne gubimo previše u pokušajima definiranja vlastite osobnosti, u cijelom spektru vanzemaljskih sila koje nas navodno odeđuju kao osobe, netko je izmislio i horoskop.

Tko ste, zašto i kako dišete navodno je moguće odrediti prema vremenskim i prostornim parametrima u kojima vas je netko izbacio iz maternice, i nekako uvijek, u definiranju naših osobnosti svima odreda će i najobjektivniji priručnik pokušavati objasniti kako smo bogomdano najnevjerojatniji splet karakternih osobina koji je ikad hodao kuglom zemaljskom. Realno gledano, i nismo baš, pa promotrimo i tu drugu stranu horoskopa i nazovimo ga HORORSKOP.

Ilitiga, ako već vjerujemo u to, što vam zvijezde zapravo žele reći.

OVAN

Sve veliki šefovi i osvajači, izuzetno su si važni, odvažni i hrabri, a kad ono u globalu zapravo nametljivi posesivci željni pažnje, s fiksacijom na (najčešće slatko prikrivenu) agresivu te s naravno očiglednom bolešću na činjenicu da uvijek i u svemu moraju biti u pravu.

Najbitnija je pobjeda, i to doslovno u svemu i ničemu. Maraton u jedenju ukiseljenih jaja ili nudističko penjanje s magaretom na Velebit? Prvi su na startnoj liniji. Sve je sad, odmah i ovaj tren, dublja taktiziranja, razmatranja i čekanja njima ne predstavljaju neki pojam i držati će se toga dok ih isto ne dotuče na emocionalnoj, fizičkoj i psihičkoj bazi. U takvim momentima, makar bili i na rubu svih čovječanstvu poznatih nervnih slomova, oni dakako, niti ne priznaju da su u krivu, niti ikad hoće.

Postoji jedno točno mišljenje – njihovo, i ako ne želite da na vama netko pokaže sedamnaest načina kako nekome razgovorom izvaditi slijepo crijevo kroz sinuse, nemojte ovim impulzivnim kretenima pokušavati dokazati suprotno, ionako sami sebi najbolje ispiru mozak.

BIK

Jao samo da je djece i novaca. Nek' se vidi da se ima. Zahvaljujući tome da su tvrdoglavi i opsesivno opsjednuti sobom i svojim malim začaranim krugom rutine u koju nitko ne smije dirati, često ispadaju podosta površni i zajedljivi materijalisti, što u svojoj srži, brat bratu i jesu.

Tvrdoglavi su i opsjednuti stjecanjem svega što se steknuti uopće da, ali džabe sav fokus ovog svijeta kad su motivirani samo i jedino kada su dovoljno dobre nagrade u igri. Ne nudite li nešto vrijedno njihove pažnje pustite ih da jedu i spavaju – to ionako najviše vole.

Nemojte ih opterećivati svojim životom, jer em što oni od toga ne profitiraju pa sukladno tome i njihov interes pada, em što je njima bolje nego vama, ili zapravo ikome drugome. Smiješno, pošto su dosadni za vola ubiti, osjetljivi i nikad im ništa ne uspjeva iz prve.

Nemojte ih tjerati da se mijenjaju, oni imaju svoj plan i program, i prije će si nogu u koljenu odgristi i tući se njome nego prihvatiti tako nešto užasno kao što je promjena marke kvasca, ili ne dao bog, druga boja wc papira. Pljunut će i sebe i vas u čelo i otići pojesti nešto da se smire.

BLIZANCI

Evo nam i preglasnih šizofrenika. ‘Ko ih volio nebi. Uspijete li doći do riječi, vjerojatno ćete morati pričati o njima, pošto su bolesni na pažnju. Vidite li manijaka na cesti koji razgovara sam sa sobom, to je vjerojatno blizanac koji je našao kamenčić u cipeli i iz sedamnaest kutova analizira njegovu anatomiju, smisao, svrhu i dublju kozmičku poruku koju mu karma šalje. Ne slušajte ga, za cca 17 sekundi će promijeniti mišljenje.

Ovi naveliko poznati tračeri, kada im se slučajno omakne da ne pričaju o sebi, pričaju o drugima i to uredno po principu dvostrukih mjerila. Nestrpljivi i cinični, očekuju sve za ništa, i spremni su doživjeti četiri emocionalna sloma u minuti samo ako im je dosadno.

Vječno nezadovoljni i nesigurni, padaju na to da se za njih radi cirkus, ali lako se zasite i spremni su lagati i vlastitom odrazu u ogledalu samo da bi došli do svojeg cilja. Čak i ako mislite da jesu, ne pokušavajte ih uvjeriti da su u krivu, sljedećih 17 minuta slušat ćete monolog o Muji, Hasi, Sulji i ričetu, sve dok nisu uvjereni da ste zaboravili i kako se zovete. Nakon toga će vas spakirati i otjerati od sebe, jer ste predosadni, a ima još riba u moru, i dakako, kamenja na cesti koje ih je spremno slušati.

RAK

Neuračunljivi manijaci. S pripadnicima ovog znaka riskirate da vas sa smiješkom na licu hladnokrvno ubiju pištoljem za čavle ako ste udahnuli na krivi način. Zbunjeni, ljubomorni, proturječni i neodlučni vole znati sve o svima, a o sebi znaju najmanje.

Emocionalno su se sposobni povezati i sa čičom s naplatnih kučica, čije će ime tetovirati na dupe i plakati kako ih nitko ne razumije. Užasno fiksirani na sigurnost, tuđe neće, svoje ne daju, i opsjednuti svojim čoporom.

Nikad od njih velikih sportaša, pošto se i od disanja treba dobro odmoriti, a najčešće su začudo, i veliki hipohondri. Dakle nemojte kašljati u njih niti ih držati blizu potencijalnog oružja. Pogotovo ne istovremeno.

Iako emocionalno krhki kao leptirići rastrančiraju vas na šnicle u afektu i sljedeći tren pletu goblene u dobrotvorne svrhe bez da se ičeg sjećaju. Nije za igrat se, jer em što ih najčešće tuku kao djecu, em što to vjerojatno rade da im onesposobe udove za buduće neplanske holokauste jer im je netko kihnuo na krafnu. Ili je pak Stipe s naplatniih kućica odlučio da je on više čovjek od ovce.

*****

Pa eto, toliko o ovoj, prvoj, apsolutno fantastičnoj četvorki, i ne zaboravite da nas eto najčešće definiraju stvari u koje vjerujemo, i ma koliko glupe i iracionalne bile, ako nas čine sretnima, ionako nije važno što netko drugi o njima kaže.

*****

Pročitajte HORORSKOP za lava, djevicu, vagu i škorpiona te strijelca, jarca, vodenjaka i ribe

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.