J*bala ti sliku svoju

Nepresušno vrelo univerzalne ljudske gluposti


Objavljeno: 11.01.2012.
Autor: Morana Popovčić

Foto: Facebook
Pogledano: 5386 puta

Čovjek je uistinu fascinantno biće. Svakoga dana ustane, barem dva puta zvijerski zijevne, osakati mali nožni prst o sadistički nastrojen namještaj, popije šalicu kave, odmjeri se u ogledalu i krene dalje.

Društvo mu je, eto silom prilika, nametnulo da odradi i svoj komad mazohističkih društvenih dužnosti pa se, je li, htio ne htio, mora suočiti s miljardama činjenica i događaja koje mu siluju ionako, tvrdi on, preforsirani kapacitet mozga i nervnih čvorova. Nažalost, bez obzira na to što, kako, gdje, s kime i koliko dobro podnosi udarce sudbine ispod pojasa, uvijek se nekako uspije vratiti onoj polumutnoj slici u ogledalu. Jer ipak, progutala bi ljudska jedinka sve fekalije ovog svijeta sa smiješkom, ali u ego ne diraj, to će gaziti sama.

Pa eto nekoliko kompleksa iliti produkata nepresušne ljudske gluposti proizašlih iz reklama za šampone, vlastite dosade, potrebe za pažnjom, predoziranjem klišejiziranim američkim filmovima, samosažalijenjem, autodestrukcijom, egocentrizmom i inim proizvodima evoluiranog modernog nadčovjeka, i naravno, sve počinje i završava u ogledalu.

Na temelju čega smo mi ljudi na vrhu hranidbenog lanca, i dalje mi ostaje misterij.

Kompleks prvi – Ajme što sam ružan, jadna li mi majka što bakom nikad postati neće

Ovo je početak početaka, takozvano prapočelo ljudskog idiotizma. Sagledajmo za početak činjenicu da smo evoluirali od majmuna, i možemo se ako ništa pohvaliti otpadanjem većeg dijela facijalnih dlaka, uspravnim držanjem i koliko-toliko razvijenom motorikom. Ali ne. Dramatični ispadi ravni onima na pogrebu komunističkog vođe zbog nesrazmjera jagodičnih kostiju u usporedbi s dužinom potkoljenica savrešno su opravdani, legitimni i prijeko potrebni za nastavak vašeg, i života vaše razdragane publike.

I vašu prijateljicu muči slično, ona naime već tri dana moli Bogorodicu za dobitak na lotu da može napokon korigirati svoje monstruozno odvratne ključne kosti. Ovaj kompleks najizraženiji je upravo kod onih koji za to nemaju, ali apsolutno nikakve potrebe, jer ipak, kad izgledaš kao grobina nećeš se svom silom prilika truditi naglašavati to. Postoji i izraz za ljude koji konstantno ispaljuju svoje poluizmišljene i pretjerane fizičke nedostatke u svakoj bogomdanoj prilici, zove se attention wh*re. I čini vas ružnim i iznutra. Bravo vi.

Kompleks drugi – Previsok sam, prenizak sam

Dobro jeste li proklete babuške pa je važno kojom centrimetražom raspolažete jer si ne pašete s ostalima? Ako je zadnjih sedam generacija vaše porodice raspolagalo s maksimalnih metar i opušak, šanse da ćete jesti s glave košarkaškoj repki Uzbekistana, i ne drže baš vodu. Samim time, još dok je spermij probijao membranu jajne stanice vi ste već bili zakinuti. Pa žalite se onima koji su vas , vjerojatno nenamjerno, napravili, ili još bolje, pošaljite žalbu komunalnoj vodoopskrbi, efekt će biti isti. Poslati će vas tamo odakle ste i izašli, i nećete biti ni centimetar drugačiji.

Kompleks treći – Veličina genitalnog predjela / dojke su mi premale 

'Ajmo zanemariti činjenicu da moderna žena bez obzira na obujam svojeg prsnog koša cvili da je seksualni objekt dok obučena ko' ukrajinska prostitutka sanjari i u kasici prasici skuplja za estetsku ''korekciju“ svega što bi potencijalno moglo napaliti i slijepog štakora. Dakle, rodile ste se ravne kao brodski pod, slavonci bi na vašim prsima mogli pšenicu uzgajati, doktori vam otkucaje srca zabunom mjere na lopaticama i nema stvari koju više želite od plastičnih, silikonom napumpanih zračnih jastuka. Smisao velikih grudi ne vidim ako vam zaista nije neophodno da vas od tereta ubija reuma, imate podljeve pod očima od udaraca koje vam uzrokuju kad pokušavate potrčati za busom, grudnjake naručujete u aviokompanijama i morate zvati vatrogasce da ih razmaknu kako bi si uspjeli nalakirati notke na nogama.

Za par godina ćete ih prebacivati preko ramena i vuči za sobom ko' magare mesnate obješene bale sjena, i bit ćete najpopularniji u staračkom domu. Ali ok. Vjerojatno sam u krivu, i san svake djevojčice zaista jest da ima tolike grudi da se može zaletavati u zid i praviti se da se sama sa sobom igra graničara. Nepohodna Vam je umjetna, estetski napravljena D košarica? U redu, sjetite se samo da u vašem slučaju ovo D označava debilizam i vjerujte da bi svaka vlasnica cice ubice dala sve za bar jedan hektar vaše ravnice.

Što se pak drugog spola tiče, pa prokleti kolibrić uspije oprašit cvijet pet puta veći od sebe, smirite tenzije više. Ne mora vaš veseljko svojim gabaritima konkurirati bageru u kamenolomu, niti će ikada narasti proporcionalno kompleksu kojeg ste od toga razvili. Dapače, uspjeti ćete i performans jedinih funkcija kojih ima svesti na minimum. Vaš penis nije konj, to što se derete na njega neće ga učiniti boljim trkačem. Niti bi vam ta tri centimetra više omogučila eksplozivniji orgazam niti bi vas učinile većim muškarcem, niti će vas odabranica lijepšeg spola na prvom spoju staviti u vrstu s tri obdarena pastuha i reći "skidajte gaće, dame biraju, a ti s ćuftom, teraj napolje". Na kraju krajeva, tko nema u glavi, ionako nije važno što ima među nogama.

*****

Pa kako se ono kaže, ne sudi knjigu po koricama, ni čovjeka po količini potrebe za psihijatrom. Ali tu i tamo mu stisni jednu finu zidarsku iz ramena. Jer on/a to zaslužuje.  

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.