Zadržite ga da ne odjaše u susjedin zamak

Kako održati vezu na životu u sedam jednostavnih koraka


Objavljeno: 31.08.2011.
Autor: Misteriks

Foto: s3.amazonaws.com
Pogledano: 5464 puta

Većina žena cijeli život "muku muči" s pronalaskom svojega princa na bijelome konju, no prave muke zapravo započinju tek nakon što ga pronađu. Kako usitinu zadržati tog princa da na tom konju ne odjaše u susjedin zamak, a vas pretvori u ogorčenu zapuštenicu dlakavih pazuha, pitanje je sad. Čarobne formule nema, ona jednostavno ne postoji, no postoji nekoliko mudrih savjeta o tome kako biste se trebali ponašati i što biste trebali izbjegavati ako svoju bajku želite ostvariti u potpunosti. Držite se ovih sedam koraka i ne bi trebalo biti većih problema, naravno, izuzev onih malih trzavica koje svaku vezu čine uzbudljivijom.

1. Budite spremni na kompromise

Svi smo čuli onu "žene su s Venere, muškarci su s Marsa", a istina zapravo leži negdje između ta dva planeta. Muškarci i žene slični su koliko su i različiti pa nemojte generalizirati povodeći se za onom dobrom starom, "svi su oni muške svinje", već se naoružajte strpljenjem i razumijevanjem. Izgledi da postignete i dokažete nešto, dok urlate iz petnih žila na svog dragog, jednake su nuli. On i dalje ima svoju osobnost, svoje navike i zanimacije. Nemojte se nametati kao svevišnja sila već pronađite neko rješenje koje ide u korist i njemu i vama. Nema ničeg goreg od čangrizave i zajedljive babe.

2. Ne pokušavajte ga mijenjati

Ako ste već smislili neki veliki plan kako ga pretvoriti iz pivopije u vrsnog sommeliera, možete odmah odustati jer se upuštate u borbu s vjetrenjačama. Nitko se ne mijenja na nečiju inicijativu ili još gore, zapovijed. Čovjek se mijenja onda kada sam osjeti potrebu za promjenom, tako da umjesto da trošite svoje živčane stanice i glasnice na "špotanje" i negodovanje, pružite mu priliku da sam uvidi svoje pogreške i budite njegov kompas.

3. On nije vaša najbolja frendica

On je vaš muškarac, partner i prijatelj. Nemojte ga maltretirati zajedničkim gledanjem showbizz emisija svake nedjelje ili zajedničkim čitanjem romana Danielle Steel. On nije vaše vlasništvo, ima svoje interese koje vi morate poštivati makar vam se ne sviđaju, tako da idući put kada želite prokomentirati kako je tko bio odjeven na subotnjoj špici, pozovitenajbolju prijateljicu ili najbližu susjedu.

4. Nemojte se zapustiti

Žene ponekad iz krivih uvjerenja misle kako se mogu opustiti nakon što ulove pravoga. Upravo suprotno. Ako želite zadržati neku normalnu razinu strasti u vezi, radit ćete na sebi i držati do vlastitog izgleda čak i više nego prije. Naravno da on ne očekuje da kao u sapunicama budite savršeno našminkani, no ne očekuje ni da vas svakodnevno gleda u rastegnutim trenirkama, masne kose i s desetak kilograma viška. Muškarci oduvijek vole dotjerane i mirišljave žene, što zbog vlastitih interesa, što zbog prijatelja koji će mu zavidjeti na vama.

5. Ni u kojem slučaju nemojte biti paranoični

Ako pitate većinu muškaraca koja im je najodbojnija karakterna osobina u žena, odgovor će najčešće biti – njezina paranoja. Uistinu nema potrebe da mu prisluškujete razgovore ili pokušavate provaliti šifru e-maila ili Facebook profila. Ako ga uhodite i "ubijate" svakodnevnim pitanjima o vremenu koje nije proveo s vama, zapitajte se radiješto uopće radite u vezi ako nemate povjerenja u svog partnera. Povjerenje je temelj svake veze.

6. Ne odbijajte njegovu pomoć

Svaki muškarac modernijih svjetonazora svjestan je da živimo u 21. stoljeću i da su borbe za ravnopravnost spolova stvar prošlosti. Većina muškaraca voli samostalne, poduzetne i ambiciozne žene koje ih neće stalno držati za rukav kao dijete. Unatoč vašoj želji za dokazivanjem samostalnosti, dopustite mu ponekad da uistinu bude vaš princ, koliko god to glupo zvučalo. Ne postoji muškarac koji ne voli impresionirati svoju damu ili joj pomoći u nečemu te biti njezin osobni heroj. Tako da idući put kada dobijete nezaustavljiv nagon da popravite bojler, prepustite to njemu.

7. Ne pretvarajte se da ste nešto što niste

Iskrenost je jedna od najbitnijih karakteristika zdrave veze. Na iskrenosti i povjerenju se temelji vaš daljnji odnos. Uvijek budite ono što jeste, budite prirodni i ne pokušavajte ga impresionirati lažima. Čak i ako ste ga osvojili glumatajući nešto što niste, izgledi da vam se to kao bumerang odbije o glavu jako su velike, a lažove nitko ne voli. Muškarci prije svega uvijek vole prirodno.

Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.