Filmovi koje gledate - dvaput

Zanimljivi, napeti i s neočekivanim raspletom


Objavljeno: 08.10.2011.

Foto: Morana Popovčić, Sara Čordaš
Pogledano: 5463 puta

1. Šesto čulo

Apsolutni klasik među filmovima koje ćete premotavati. Ako već niste, krajnje vam je vrijeme da bacite oko. Ukratko, Bruce Willis glumi doktora Malcoma Crowea, stručnjaka za dječje duševne probleme, poremećaje i bolesti te upozna malog Colea Seara te postupno se zbližavajući s njime, doznaje da dječaka progoni činjenica da vidi mrtve ljude.Zašto ćete ga gledati dvaput: Zanimat će vas što ste sve zapravo vidjeli.


2. Inception


Ilitiga kako su ga u nas logično preveli; Početak. O čemu se dakle radi; glavni lik, Leonardo DiCaprio je Dom Cobb, muškarac koji posjeduje mogućnost manipuliranja snovima. Točnije, on je lopov koji se bavi korporativnom špijunažom, na način da željenu informaciju izvlači iz podsvijesti svojih meta dok oni spavaju. Zahvaljujući svojoj fantastičnoj sposobnosti Cobb je postao iznimno tražen od strane moćnih korporacija koje koriste njegove jedinstvene vještine kako bi nadmudrili konkurenciju i domogli se vrijednih informacija. No , novi posao daje njemu i njegovoj ekipi provalnika u snove drugačiji zadatak, ovoga puta moraju usaditi ideju u mozak svoje mete.

Zašto ćete ga gledati dvaput: Nećete se moći dogovoriti sami sa sobom kako film završava.

3. Prestiž

Tema filma bazira se na rivalstvu dvojice genijalnih mađioničara. Radnja se događa na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće kada su mađioničari velike zvijezde, a dvojica uspješnih iluzionista nalaze se u središtu skandala: slavnom mađioničaru Alfredu Bordenu (Christian Bale) sude za ubojstvo kolege, Ruperta Angiera (Hugh Jackman). U cijelu priču upliće se čak i Nikola Tesla. Kao što to definira i jedan od likova filma, 'svaki veliki mađioničarski trik sastoji se od tri čina', a 'treći čin zove se Prestiž i to je dio pun obrata, kada ugledate ono što nikada prije niste vidjeli.' Kao savjet gledateljima stoga ostaje i slogan filma: 'Gledate li pozorno?'

Zašto ćete ga gledati dvaput: Htjet ćete još jednom vidjeti sve dijelove filma koji su vam se tijekom prvog gledanja činili nebitnima.

4. Shutter Island

Dvojica detektiva traže odbjeglog ubojicu na otoku s ludnicom za kriminalce. Uskoro se pitaju: 'Tko je ovdje lud?' Zaplet kreće kada pod prijetnjom olujnog uragana pokušaju provesti što bržu istragu. No, kako se oluja zaoštrava, zastrašujuće sumnje i tajne sve se više množe. Postoje naznake i glasine o mračnim urotama, stravičnim medicinskim eksperimentima, kontroli uma, tajnim odjelima i nadnaravnim pojavama, no za ništa nema dokaza. A kao šlag na torti; sve su veće šanse da nikada neće napustiti otok.

Zašto ćete ga gledati dvaput: Zaista nećete moći dokučiti tko je lud u cijeloj priči.

5. The Game


Napet od početka do kraja, Igra je film o Nicholasu Van Ortonu, izrazito bogatom bankaru koji je život posvetio zgrtanju ogromnih količina novca te zanemario apsolutno sve druge aspekte svog života. To ga je dovelo u situaciju da 48. rođendan slavi potpuno sam u raskošnom domu. Upravo dvije godine prije nego što će navršiti pedesetu njegov je otac počinio samoubojstvo što ga natjera na razmišljanje i prihvaćanje ponude koju mu mlađi brat Conrad (Sean Penn) nudi. Naime, za rođendan mu poklanja Igru.

Zašto ćete ga gledati dvaput: Htjet ćete i na licima drugih vidjeti izraz šoka kada se priča napokon rasplete.

Komentari
Mali slatki Palčići
Izrada unikatnih lutkica od stare odjeće...
 
Život piše stihove, moje
Prije 3348 dana Ako želite nešto orginalno i drugačije, zovite Roberta...
Maštovite vezice, špagice i
Prije 3352 dana Kreativka Kristina oduševit će vas svojim narukvicama ...
Budite model na Tvitomaniji
Odmor kakav zaslužujete na najvećoj regionalnij konferenciji o društvenim mrežama...
 
Fashion blogerice na modnom
Prije 3467 dana U čemu je tajna njihova uspjeha?...
My Fashion - mjesto
Prije 3587 dana Navratite po svoju dnevnu dozu modne inspiracije...
Pariz je uvijek dobra
Ta nestrpljiva strast doživjeti sve ono veličanstveno po čemu je Pariz tako...
 
Godišnji bez pola muke
Prije 3373 dana 6 savjeta za pripremu i organizaciju dugoočekivanog godišnjeg...
10 svjetskih blaga
Prije 3741 dana Mjesta kao iz bajke...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy