Hotel Esplanade u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu postao je dio globalnog projekta proslave francuske kuhinje Goût de/Good France pod motom: 1000 chefova, 1000 jelovnika na pet kontinenata. Ekskluzivnom večerom u restoranima diljem svijeta promovira se francuska kuhinja, njezina raznolikost i profinjenost kroz jelovnike brojnih svjetski poznatih kuhara kao što su Akrame Benallal, David Bouley, Martha Ortiz, Davide Scabin, Nadia i Giovanni Santini, a među kojima se našla i Ana Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade.
U četvrtak, 19. ožujka 2015., u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 1000 večera Na francuski način kako bi se odalo priznanje francuskoj gastronomiji. Restoran Zinfandel's hotela Esplanade pripremio je za ovu prigodu gala večeru za Zagrepčane i goste hotela koji su željni kušati najfinije francuske delicije u kombinaciji s francuskim vinima, sirevima i slasticama uz francusku glazbu u pozadini.
MENU
Za raskošnu gozbu ukusnih delicija u otmjenom restoranu Zinfandel's, Chef de cuisine Ana Grgić kreirala je jelovnik s naglaskom na svježe, sezonske i autentične francuske namirnice. Goste tako očekuje dobrodošlica uz čašu francuskog šampanjca Moët & Chandon i ukusne kanapee, a potom slijedi primamljiva selekcija pet sljedova jela; od svježih kamenica, potom guščje jetre, školjke sv. Jakova, prsa prepelice s maslacem od tartufa do slasnog crème brûléea od čokolade. Selekcija francuskih sireva Roberta Bedota savršeno će zaokružiti večer.
Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova koji uključuje dobrodošlicu, iznosi 690 kn po osobi. Uz svaki slijed ponuđena su i vrhunska francuska vina, šampanjci, liker i konjak po posebnim cijenama.
Rezervacija stola u Zinfandel'su: T. +385 (0)1 4566 644 , E. zinfandels@esplanade.hr
Više o Good France: http://www.ambafrance-hr.org/Gout-de-Good-France-19-ozujka-i