HIT depilacija

Šećernom pastom do lijepe i glatke kože


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Female.hr
Pogledano: 3947 puta

Ako ste mislili da depilacijom u kozmetičkom salonu ne možete dobiti glatku kožu bez uraslih dlačica, iritacije i crvenila, varali ste se. Depilacija šećernom pastom, tzv. egipatska depilacija pružit će vam i više od toga. Naime, riječ je o novom načinu uklanjanja dlačica. Ova je tehnika potpuno prirodan način uklanjanja dlačica koji se može upotrebljavati i kod žena i kod muškaraca na svim dijelovima tijela.

Što je to šećerna pasta?

Sigurno se pitate kako je to moguće? Odgovor na to pitanje potpuno je jednostavan jer je pasta nježna za kožu, a sadrži samo šećer i vodu te njezino hipoalegreno svojstvo odgovara svim tipovima kože. Pasta je mekane strukture i kao takva prodire duboko u folikul dlake i omogućuje dlačici da sigurno, bez pucanja, izađe zajedno s korijenom. To je i razlog da duljina dlačica, koje se depiliraju, može biti i manja od dva milimetara. No, njihova je preporučena duljina ipak od tri do pet milimetara, a to je još uvijek manje od potrebne duljine za njihovo odstranjivanje voskom.

Nakon depilacije imate poslovni sastanak?

Ne brinite, nitko neće ni posumnjati da ste bili na depilaciji jer nema nikakvih iritacija i crvenih točkica. Šećerna pasta se ne lijepi za kožu već uklanja samo odumrle stanice, tj. djeluje poput peelinga pa će vaša koža nakon depilacije ostati lijepa i glatka. Osjećaj bola je minimalan pa s obzirom da se pasta lijepi samo za dlaku postupak možemo ponoviti više puta po istom mjestu. Dlačice postaju rjeđe, mekše i rastu sporije što smanjuje učestalost dolaska na depilaciju na šest tjedana. Nema više boli, iritacija, polomljenih i uraslih dlačica,alergija, opeklina...

Postupak

Egipatska depilacija ima i posebnu prednost u usporedbi s ostalim metodama odstranjivanja dlačica. Cijeli se postupak izvodi u rukavicama i sav materijal potreban za rad je jednokratan pa su tako higijenski uvjeti na visokoj razini. Depilacija se vrši nanosom paste rukom u obrnutom smjeru od rasta dlake i uklanja se bez traka u smjeru rasta. Zbog takvog načina depiliranja dlačice u folikulu pucaju mnogo manje. Ako se i dogodi da ona pukne, ostat će u svom prirodnom smjeru i neće doći do urastanja što nije slučaj kod depilacije voskom.

Komentari
Female 24.09.2011
Vidjeli smo recept na Coolinarici i na masu drugih portala...Ako pogledate kometare žena koje su to pokušale napraviti kod kuće, i sami ćete zaključiti da kućna izrada šećerne paste nije preporučjiva. Naša Kristina uskoro vam donosi i sve razloge zašto NE raditi šećernu pastu kod kuće :-)

renata 13.09.2011
opet ja! imate recept za šećernu depilaciju na" coolinarika"! :)

renata 13.09.2011
pozz! ja sam to probala,i genijalno je,vjerujte! ine boli kao depilacija voskom! probajte!

Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy