Ideje za umatanje poklona

Poklonite najljepše upakirane poklone


Objavljeno: 10.12.2011.

Foto: housetohome.co.uk, thebridesdiary-diy.blogspot.com
Pogledano: 8258 puta

Božić se bliži, a uz sve muke vezane za izabiranje najboljih poklona za svoje najdraže tu je još i slatka završna muka umatanja istih.

Za vas smo izdvojili nekoliko ideja za umatanje božićnih poklona koje su nam se najviše svidjele, a ujedno su i poprilično jednostavne

1. Ako su vaši odabrani pokloni knjige ili slično, zanimljiv način njihova umatanja je da sve listove omotate u papir jedne, a korice u papir neke druge boje ili nijanse tona. Uz prikladnu ukrasnu traku vaš će poklon biti sladak ko' bombončić!

2. Za sitnije poklone efektan ukras na jednobojnom ukrasnom papiru su ljepljivi dijamantići različitih veličina. Najbolje će izgledati na tamnom papiru.

3. Ako kojim slučajem u ladici imate mrežaste čarape, poželjno s nekim ludim uzorkom ili u zanimljivoj boji, koje ne nosite još od 90-ih evo zanimljivog načina da ih se rješite. Poklone prvo umotajte u ukrasni papir, a za posebno šik izgled ''obucite'' ih u čarapu. Savršeno pakiranje za poklone prijateljicama.

4. Ostatci ili manji komadi tkanina lijepih uzoraka također imaju mogućnost transformiranja u zanimljive omote za poklone. Poklon umotajte, dobro zavežite i to je to!

5. Za one koji vole recikliranje stvari evo savršene ideje. Poklone upakirajte u jednostavan papir i potom po njima poljepite prethodno izrezane božićne ilustracije sa starih čestitki, iz magazina ili što god vam drugo padne na pamet. 

6. Malene se kuglice, osim na boru, mogu iskoristiti i u dekoriranju poklona. Kombinirajte ih s trakom i papirom u željenim bojama.

7. Ako ste spretni u rezuckanju papira mašta će vam proraditi kad krenete razmišljati koje biste sve oblike mogli izrezati i jednostavno zaljepiti na prethodno umotan poklon.

8. Jednostavno, a efektno vaš će poklon izgledati i ako ga upakirate u jednobojan papir na kojem ste prethodno izrezali polovicu nekog željenog lika. Tu polovicu zatim presavinite i voila! Vaše umatanje sigurno će biti pohvaljeno.

9. Za one koji imaju vremena i mašte predlažemo transformiranje poklona u sobove, blagdanske košulje i sl. Za ovakvo ruho su vam dovoljni tvrđi papir, ukrasne trake, malo vune i gumbići. I precizna ruka. I malo više volje. 

10. Ako među zimskim kapama imate i one s popularnim ''cuflekima'', zbog kojih te kape zapravo i ne nosite, ili jednostavno imate malo vune u raznim bojama, vaši pokloni mogu postati poprilično zanimljivi ako ih ovako jednostavno njome ukrasite!

11. Ukrasne trake u raznim bojama i širinama u kombinaciji s jednobojnim papirom za umatanje mogu biti maštovita kombinacija. Poigrajte se!

12. Razvijte ili isprintajte fotografije na kojima ste s osobom kojoj dajete poklon, zaljepite ih nakon što ga umotate u ukrasni papir i učinite nekome ovaj Božić još toplijim. 

Komentari
medoKartonski 10.12.2011
Ima baš fora ideja ...

Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy