Idemo cure, dijeta četvrti dio

Drugi tjedan dijete i Marina ispovijest


Objavljeno: 25.01.2012.

Foto: i-verunica
Pogledano: 2853 puta

Olala…evo odgladovasmo prvi tjedan. Nije bilo teško, što vi kažete?...Ovaj drugi tjedan će biti još lakši jer smo se već navikle na režim prehrane.

Da je dijeta učinkovita najbolje se vidi po odjeći. Više ne steže u struku. Odlučila sam da ću ovu prvu fazu produžiti na tri tjedna s tim da ću treći tjedan još dodati voće u prehranu, nadam se da ću izdržati, hoćete li sa mnom??? Tako bih rado čula kako vi napredujete, jeste li zadovoljne?

OK čitamo se za tjedan dana…Evo san skoro zaboravila, ovo morate ‘’čuti“...

U nedjelju sam bila na referenduma i koga sam srela, koga drugog, ako ne Maru. Ja na vrata, Mara na vrata…I dok mi je muž sta s jednin čovikon, rasprede ti se moja Mara:

‘’Zar ti već gotova, što me nisi zvala, mogle smo zajedno. A ti si s mužen, eee...Tako smo ti ja i moj pokojni, Bog mu duši...uvik zajedno, di jedno tu i drugo. Samo bi na buće i karte iša bez mene. Nebi ti ja bila, za neznan koje šolde, ušla u gostionu, nema ti šoldi. Ženi je misto doma. Prati, kuvati ,čuvati dicu, čekati muža. Dok je tako bilo sve je bilo bolje viruj se ti meni. Nekog reda mora biti, a ne ka sad. Danas ove mlade ženice nit oće prat ni kuvat, dica in rade šta ji volja, ma pogledaj samo ovu Jurinu nevistu----ma kako ne znaš koju, onu šta ima crvenu kosu, a nokti od po metra pa sve niki cvitići po njima da te Bog sačuva…Ma to ti je ćer od one Slavke što je radila u našem dućanu, znaš ona lipa držeća žena, ma moraš je znati. Nju ti je muž privarija s najboljon prijateljicon, a vrag me odnija ako bi je čovik iz kupusa istira kakva je…I sad ti meni reci, ostaviti onako lipu i pravu ženu, ma radi koga…E pa njezina ćer ti je Jurina nevista od onog mu malog šta naviga. On se jadan topi po sinjemu moru, a ona, priča se, uvatila se nekog drogeraša, ista svoj ćaća, ma kako ti to nisi čula...“.

–"Mare moja neman ti ja vrimena za voditi ćakule po kvartu. Nevolin ti ja to. Ja se svima lipo javim i iden za svojin poslon“.

– "A je, je imaš pravo ni ja ti ne volin ćakule, bižin od nji ka od vraga, biž, biž“, pa okrene priču.

“Ajmeee...a što si se ti usukalaaaa, zar ti ništa ne ideš? Nebi ti ja mogla izdržati neisti. Meni ti se odma manta ako ujutro štogod ne poiden. Sve mi nešto prid očima svitluca. Doktor kaže da mi je to od tlaka, ma vraga i on zna, crnoga. Viruj ti meni ja kad marendan“, okrene se Mara livo pa desno pa mi šapćući nastavi “ i popijen jednu rakijicu ja san ti ka nova. Ma još koja rakija,lipa domaća, a miriše ka duša, donila mi nevista od svoje matere. A jesi li glasala za oli protiv“, pita Mara pa odma nastavlja “evo da me ubiješ ja ti još ne razumin, di je Hrvatska ako nije u Europi pa nismo u Zanzibaru, jel tako. Ala.. kvragu nek idu oni i njijova Europa. Dica mi kažu da će nam biti bolje, hmm..vragu, a ne meni....

Smrtovnice Osmrtnice
Komentari
Gumena traka obložena satenom
Zašto zahvaliti ljudima koji guraju nos gdje mu nije mjesto...
 
Sumnja da mutim s
Prije 3876 dana Što učiniti kada vaša prijateljica sumnja u vaše namjere s njezinim dečkom?...
Borba s vjetrenjačama zvanim
Prije 3887 dana Brinemo li se ponekad previše što drugi misle nama?...
Komuniciraj humanitarno!
Studentska inicijativa za pomoć onima kojima je pomoć neophodna...
 
Namirnice koje štede novac
Prije 3809 dana Čišćenje kućanstva bez jakih kemikalija...
Zajedničko ljubavno gnijezdo
Prije 3851 dana Savjeti za uređenje vašeg malog raja...
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 4133 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 4196 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy