Izvansezonske bućice

Glasna glazba i - bućice u ruke!


Objavljeno: 28.09.2011.

Foto: Ambro
Pogledano: 3133 puta

Sezona bućica/tikvica je završila, kako kažu prvim danom jeseni. No u slučaju da vaša snažnija polovica odluči još koji put pripaliti roštilj – više ga nećete moći gnjaviti molbama koje su glasile otprilike ovako ''bi li mogao pred kraj samo još koju tikvicu ispeći'', jer na tržnici više nema takvih namirnica. Nekakvih bućica ipak ima za kupiti, doduše ne na tržnici, ali baš kao i one s tržnice – bit će potpuno kontradiktorne mesnatim specijalitetima s roštilja vašeg najdražeg. Ove ćete koristiti ne uz roštilj, već nakon što se odmorite od njega.

Opremite se:

· Tenisicama (koje će imati ulogu zaštite stopala u slučaju da vam bućice ispadnu iz ruku te fiksacije skočnih zglobova)

· Udobnom odjećom

· Omiljenom glazbom (nešto bržeg ritma)

· 2 x 0,5l vode

Glazba na glasnije od uobičanijeg, tenisice na nogama, bućice uz vas, u ugodnom ste ambijentu (napominjemo – ove vježbe možete izvoditi i na otvorenom) i potpuno ste spremne za pokret!

1. Bućica svaka u jednoj ruci, raskoračite na način da su vam stopala u razini ramena, odručite tako da su vam ruke i tijelo pod pravim kutom i zadržite tu poziciju 20 sekundi. Podignite nešto više ruke te zadržite još 10 sekundi. Opustite se, ''protresite'' ruke i ponovite isto još jednom.

2. Iskoračite što dalje, držeći bućice u rukama, pazite da koljenom prednje noge ne prelazite ravninu nožnih prstiju iste noge. 10 iskoraka lijevom, 10 desnom nogom, sa zadržavanjem nekoliko sekundi u najnižem položaju

3. Raskoračni stav, tijelom lagano u pretklonu, leđa obavezno ravna (bez ''grbe''), rukama uz tijelo, podižite bućice uz tijelo tako da laktovi vode pokret. Vježbu izvodite što sporije. 10 puta, kratak odmor i ponovno još 10 puta.

4. Raskorak u stranu, što dalje i dublje, naginjući se na tu nogu kojom ste zakoračili i koja je pogrčena, istovremeno ruke u kojima su bućice spojiti ispred prsnog koša na način da ih zadržite opruženima

5. Raskoračni stav, bućica samo u jednoj ruci, onoj kojom radite, onu koju ćete pogrčiti iza glave (vrata), drugom rukom iznad glave fiksirajte lakat ruke u kojoj je bućica i koju ćete opružati i grčiti, na način da ide paralelno s leđima (u stranu). 10 puta obje ruke, odmor, ponoviti isto još 10 puta

6. Spojite noge u stojećem stavu, ruke u kojima su bućice neka ostanu statično uz tijelo. Podižite se na prste 10 puta, izvodeći ponavljanja polako uz stanku od cca. 2 sekunde kada su vam pete u najvišoj točki, ''otresti'' noge, ponoviti isto još jednom.

Popijte otprilike 2,5 dcl vode, odmorite 5 minuta i ponovite sve vježbe još u dvije serije. Nakon sljedeće serije ponovite ovu pauzu, popijte također 2,5 dcl vode. Nakon treće serije napravite individualno istezanje (o kojem ćemo uskoro pisati) za one dijelove tijela koje ste najviše koristili (nadlaktica, potkoljenica, gluteusi), odmorite, otuširajte se te popijte preostalih pola litre vode. Pojedite najukusnije (sezonsko) voće ili neku laganiju večeru, ako nije prekasno, s užitkom pogledajte omiljenu seriju, film ili dokumentarac.

*Napomena: S obzirom na to da pišemo za čitateljice koja je svaka posebna, jedinstvena i drugačija – ne možemo specificirati kilažu bućica koja bi za svaku (ponaosob) bila idealna. Iskoristite bućice koje imate kod kuće, koje možete posuditi, ili ako odlučite kupiti – uzmite one od 2 ili 3 kg. Ako su vam vježbe prelagane (u slučaju prelaganih bućica) povećajte broj ponavljanja, a smanjite ako bućice imaju koji kilogram previše.

Nadamo se da ste zavoljele i izvansezonske bućice.
 

 

 

 Više fotki autora ovdje.

Komentari
renata 26.10.2011
Hvala!! :))))))))))))

paula 25.10.2011
Bravo Renata! Budite ponosni na sebe i ono što činite za sebe. Jako je lijepo od Vas što svoja iskustva dijelite s drugima kojima je zasigurno potrebna dodatna motivacija! Samo tako nastavite. Vaše oduševljenje je dokaz da vježbanje koliko god je ponekad mrsko- donosi kao krajnji rezultat isključivo osmijeh i zadovoljstvo! :)

renata 21.10.2011
pozz! evo mene,opet malo! već sam pisala,da vježbam svaki dan,sama doma,na pilates lopti i bućice od po 3kg.dakle,ustvari sam htjela reći da se super osjećam,a krenula sam s vježbama najviše zbog lošeg držanja i bolova u kičmi. sad se to sve znatno popravilo. naime,primjećujem mišiće,koje nisam ni znala da imam!:) imam i dokaz- danas sam bila na redovnom liječnom (zbog posla), i između ostalih pretraga je i mjerenje. kaže meni sestra: visina 164cm,tež. 56. ok,težinu znam,ali ovih 164cm je nemoguće,pa cijeli život sam 162cm. i tako ona mene izmjeri 3 puta, i svaki pu 164cm. dakle,rekla sam joj da vježbam,i rekla mi je da je visina promjenjena zbog viježbi za leđa,imam bolje držanje,i uspravnije,pa sam i viša! eto,htjela bih da ovo bude drugima poticaj da krenu vježbati! stvarno je super!baš se dobro osjećam. veliki pozz svima:))))))))))))

Bacite se na nerad
Kako se isključiti, opustiti i ne misliti na obaveze...
 
Harmonija i sklad između
Prije 3363 dana Kako postići obostrano razumijevanja i ravnotežu u muško-ženskim odnosima...
Brz život, malo novca
Prije 3412 dana Kako se nositi s problem napadaja panike...
Silk Milk konačno u
Uz Ledo Spomenar stvorite nove uspomene za pamćenje...
 
Neodoljiva topla čokolada, mmm...
Prije 2822 dana Otkrivamo vam mjesto gdje pripremaju najbolju!...
Jedna ulica, tisuću okusa!
Prije 3036 dana Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu...
Napunite baterije!
Ove namirnice dati će vam dovoljno jakosti i snage za izvršavanje svih...
 
Voda kao lijek
Prije 2708 dana Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše...
Oživi me!
Prije 2884 dana Znate li kako možete spasiti nečiji život? ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy