Kako već pomalo dolazi vrijeme kada je malo potrebnije paziti na imunitet, donosimo vam i jedan prigodan recept - zdrave cupcakese od mrkve i jabuka.
Ovi cupcakesi osim šo su zdravi, jako su sočni ali su i vrlo su i specifičnog okusa.
Kombinacija jabuke i mrkve u cupcakesima možda vam se čini pomalo čudnom i u pravu ste. Okus je zaista specifičan i neće se svidjeti svima.
U svakom slučaju ako ste ljubitelj zdravijih obroka i specifičnih okusa, ovi su cupcakesi svakako za vas.
Sastojci:
175 g oštrog brašna
1 čajna žlica sode bikarbone
1/4 čajne žličice soli
1 čajna žlica cimeta
120 g mljevenih badema (oraha, lješnjaka)
2 veća jaja
135 g šećera
160 ml ulja
1/2 čajne žličice arome vanilije
160 g naribane jabuke (usitnila sam je u blenderu)
225 g naribane mrkve
Ukrašavanje:
225 g krem sira
100 g šećera u prahu
200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Naribajte mrkvu i jabuke, možete i u istu posudu da se ne prlja puno suđa :)
Pripremite 12 košarica za muffine.
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu, cimet i sol pa dodajte mljevene bademe. Možete staviti ili lješnjake, ili orahe :)
U drugoj zdjeli miksajte jaja sa šećerom dok se ne povežu, pa dodajte jabuke i mrkve. Miksajte dok se ne poveže.
Suhe i mokre sastojke spojite i pjenjačom miješajte dok se svi sastojci ne povežu.
Punite jednake količine smjese u svaku košaricu te pecite na 180 stupnjeva cca. 20 minuta! Najbolje je da provjerite čačkalicom je li pečeno.
Ohladite ih do kraja.
U međuvremenu napravite premaz. Sir spojite s izmiksanim slatkim vrhnjem za šlag te lagano dodavajte šećer u prahu. Šećera dodajte po želji kako vam odgovara. Ja osobno ne volim puno šećera!
U origanu recepta ide sir i maslac, ali pošto ne volim maslac u kremama odlučila sam ga zamijeniti slatkim vrhnjem! Ispalo je odlično!