Japanski cheesecake

Obožavat ćete ovu tortu čak i ako ne volite sir


Objavljeno: 26.11.2011.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 3558 puta

Prvo moram reći da je bilo koji oblik torte od sira baš moja najdraža torta, a ovo je jednostavan recept i stvarno ste brzo gotovi.

Japanski cheesecake je čak i moj brat pojeo, znajući da je to sir kojeg baš ne voli.

Ovu sam tortu ujedno poklonila i tati za rođendan.

Sastojci:

Podloga:

150 g napolitanki (vanilla wafers)
50 g maslaca

Cheescake:

200 g krem sira
60 g šećera
2 jaja
150 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica soka od limuna (ili naranče)
3 žlice brašna
20 g maslaca (rastopljenog)

Priprema:

Usitnite kekse i spojite ih s maslacem. Utisnite u kalup, ja sam imala mali kalup pravokutnog oblika (19*27cm) i stavite u hladnjak da se stisne.

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ručnom mješalicom omekšajte sir, dodajte šećer i cijelo vrijeme miksajte. Nakon šećera, dodajte jedno po jedno izmiksano jaje, vrhnje za šlag, limunov sok, brašno i rastopljeni maslac i sve dobro sjedinite.

Prelijte preko utisnutih napolitanki i pecite 35-40 minuta dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju. Kod Ochi je boja jako tamna, ali meni je ljepše ovako!!

Nakon pečenja stavite u hladnjak na 2-3 sata i nakon toga režite na ploške.

Možete ih i upakirati u foliju kao bombone pa nekome pokloniti. :)

 

 


 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy