Jeftini paketići s jabukama

Idealna poslastica uz minimalan trud i trošak


Objavljeno: 13.01.2013.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 3537 puta

Kada se zaželite nećega slatkog, a pritom niste spremni izdvojiti malo bogatstvo te bi vam najidealnije bilo napraviti neku poslasticu koja iziskuje minimalan trud i trošak - preporučujemo Snježanine listane paketiće s jabukama.

Ovi lisnati paketići s jabukama osim što su vrlo jeftini i ne morate se puno truditi pri izradi, brzo su gotovi i po ovome ih receptu ispadne dvije tepsije, odnosno puna zdjela gotovih paketića s jabukama. 

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta

Smjesa za punjenje:

250 g jabuka (dvije manje jabuke)

2 žlice mljevenih oraha

2 žlice šećera

1 žlica grožđica

pola žličice cimeta

 Ostalo:

1 žumanjak za premazivanje

2 žlice vode

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Lisnato tijesto tanko razvaljajte te ga punite uz pomoć kalupa za raviole. Na spojevima tijesto premažite vodom kako bi se bolje zalijepilo.

 

Ako nemate kalup za raviole, na razvaljani komad tijesta slažite hrpice vodoravno i okomito 3x4 na polovini prvog dijela tijesta (250 g). Dijelove između hrpica premažite mokrim kistom, prekrijte drugom polovinom tijesta, potisnite dijelove među hrpicama i odrežite zupčastim nožićem. Isto ponovite s drugim dijelom lisnatog (250 g).

Gotove paketiće slažite u tepsiju, premažite razmućenim žumanjkom s 2 žlice vode i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 st.C dok ne poprime zlatnu boju.

Pečene pospite šećerom u prahu.

 

Recepti iz moje bilježnice

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy