Kako si uništiti život u sedam koraka

Kapetan uvijek tone s brodom, pa zašto ga ne biste potopili i sami


Objavljeno: 29.09.2011.

Foto: Morana Popovčić
Pogledano: 5803 puta

1. Ograničavajte se

Život treba biti i ostati upravo takav kakav je u ovom trenutku. Još bolje, onakav kakav je bio jučer, i prekjučer... ne podcjenjujte iscjeljujuću moć monotonije i navike. Nipošto si nemojte dopustiti da vam padne napamet probati nešto novo. Ne zanosite se idejama da trebate živjeti punim plućima, to nije u modi još od hippie pokreta. Ako je zadnja divlja i iracionalna stvar koju ste napravili bila stavljanje nedestilirane vode u peglu, na dobrom ste putu. Nedajte se smesti.

2. Vi ste žrtva

Vaš život je samo patnja, čemer, tuga i jad. Potrudite se da i potkrijepite tu tvrdnju.Ne pada li vam ništa dovoljno efektivno na pamet predlažem sljedeće;

* Napišite knjigu/ blog / iscrpan esej o sudbi kletoj što vas je snašla, prikladnog naslova; "Suzama sam ljepila tapete“, "Režem si žile plišancima“, "Oh Jahve , zašto si me ostavio, zoru ne želim dočekati“ i slično...
* Isplačite svoju jutarnju dozu boli i jada i pognute glave odpužite prvom tesaru i naručite si raspelo koje možete vući za sobom. Ako vam se nekad, negdje, slučajno dogodi da vam se omakne osmijeh zamolite prvog prolaznika da vas ošamari kontenjerom.
* Omotajte se crnom plahtom i snimite tutorial kako ostati emo pubertetlija i nakon 30-te. Ignorirajte anonimne pošiljke tableta i uputnice za psihijatra.

3. Žalite za stvarima

Jer kad kažu da je povijest učiteljica života, a to znači da i trebate ostati tamo – u povijesti. Orijentirajte se na osnovnu mantru: "Eh šta bi bilo kad.....“ . Nemojte zaboraviti i na zamišljene poglede u daljinu i ničim izazvano duboko uzdisanje uz pokoji jecaj, tako privlačite željenu pažnju svoje ciljne publike. Ne zaboravite, ključno je konstantno analizirati i preispitivati do granica fizičke boli sve aspekte i solucije stvari koje ste mogli, ali niste napravili. Jer, realno gledano, to ima smisla i pomaže vam razviti se u zdravu, zrelu i ispunjenu osobu.

4. Odustanite

Pripremite se na ekstreman trud oko ove točke. Izaberite nešto do čega vam je stalo ili što biste htjeli i odlučite da nećete uspjeti. Ključno je samo slegnuti ramenima i odlučiti da ne možete. Nemojte se gristi, ionako ne biste uspjeli. Uhvati li vas neko manično ludilo i odlučite se potruditi oko nečega što želite i što bi vas usrećilo prisjetite se prve dvije točke. Kao prvo; riskiranje je fuj, a i imate već bar dvije četrnaestogodišnjakinje koje vas opsesivno prate na internetu jer se osjećaju „ ali ono ful isto, totalno, onak baš kao vi“. U krajnjoj liniji, nije da biste se ikad mogli zapitati "eh, što bi bilo kad.....“.

5. Paničarite

Jedna od krucijalnih životnih lekcija jest da nikada, ali baš nikada nije dovoljno drame. U skladu s tim, poželjno je da evoluirate u psihotičnu drama kraljicu. I ne, nije dovoljno preuveličati cijelu stvar, morate dati i malo šarma cjelokupnoj situaciji; popnite se na nešto neadekvatno i psujte kao kočijaš dok si čupate nokte od bijesa. I ne zaboravite; paničarenje ne samo da je izrazito zdravo za vaš duh i tijelo, nego vam i pomaže da rješite situaciju u kojoj ste se našli. Pa di ćeš bolje.

6. Nemojte se vezati

Netko bi vas mogao povrijediti. Fuj osjećaji! Ako si u nekom suludom scenariju zaista dopustite da vam do nekoga postane stalo torpedirajte se špajzu i šamarajte se u mraku. Čak i kontaktom očima sa šoferom u busu za Doljnji Klokočevec dovodite sebe u ekstreman, gotovo stopostotan rizik da vam netko odvali emocionalnu šamarčinu. I što onda? Mogli biste biti povrijeđeni i provesti dva dana cmizdreći, ima li zaista išta gore od tri suze i povrijeđenog ega?!

7. Budite praznovjerni

Jer ništa ne govori o vašoj sposobnosti da upravljate svojim životom kao hiperventiliranje kad razbijete ogledalo, ugledate crnu mačku ili prođete ispod ljestvi. Također, nipošto ne ignorirajte kozmičku važnost horoskopa. Zvijezde ne lažu. Kao ni ciganke koje vas napadaju u javnom wc-u da vam čitaju iz graha za cigaretu. U stanju krajnje nemoći nad vlastitom sudbom i agresivnim Jupiterom zbog kojega ćete imati probavne smetnje sredinom listopada, jedino što vam preostaje jest da kupite zečju šapicu, tražite obrise Djevice Marije u prvoj jutarnjoj kavi i lajete na rasvjetne stupove za vrijeme punog mjeseca.


Jer ipak, nije da imate samo jedan život. A čaša je ionako uvijek napola prazna.

Komentari
analiziramo 30.09.2011
hvala :) i čestitam na čaši :) nek ostane takva :)

renata 29.09.2011
odličan tekst! :) mene je nasmijao,jer,moja čaša je uvijek napola puna!

Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy