Koka na pivi

Ukusan ručak i nezaboravna zabava


Objavljeno: 24.03.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 4483 puta

Ovaj recept za koku na pivi sam dobila od sestre. Jednom mi je poslala mms sa slikom koke na pivi u pećnici, uopće mi nije bilo jasno šta je napravila, slika je bila fantastična. Kad sam spremala ovaj ručak ja i djeca smo crkavali od smijeha. Sad čekamo prvu priliku da budemo svi zajedno kući pa da ponovimo ovo fantastično jelo :).

Sastojci za 5 osoba

Osnovno:

1 vece pile (1,5 kg)
5 dl pive - u staklenoj boci

Namaz:

2 žlice senfa
1 žlica mljevene crvene paprike
ulje
maslinovo ulje
sol, papar
vegeta

Prilog:

2 kg krumpira
obicno ulje
maslinovo ulje
sol, vegeta
voda 

Priprema

Pripremite umak za premazivanje pileta tako što u manjoj zdjeli pomiješate sve sastojke za namaz. Pivsku bocu očistite od svih etiketa - natpisa i dobro operite izvana. Pile dobro posolite izvana i iznutra. Stavite ga na otvorenu pivsku bocu koju ste stavili na sredinu pleha za pečenje pa ga kistom dobro premažite sa svih srana pripremljenim umakom od senfa. Od aluminijske folije napravite malu kapicu pa stavite na vrh pileta da prilikom pečenja nebi previše izgorilo.

 

Očistite krumpir i narežite na komade. Dodajte obično i maslinovo ulje, soli, vegete, par grančica ružmarina i 3 lovorova lista te dobro promiješajte.

Krumpir dodajte u pleh oko pileta, podlijte s malo vode pa sve zajedno stavite u pećnicu (na najniži dio) zagrijanu na 220 st.C. Pecite oko 60 - 90 minuta ovisno o veličini pileta.

Prilikom pečenja, pivo će lagano izlaziti iz boce i podlijevati pile i krumpir.

Pečeno pile poslužiti uz hladno pivo :-)

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy