Receptić kojeg mi je Mirjana poklonila sada poklanjam i čitateljicama Female.hr-a. Uživajte!
Sastojci
Tijesto:
6 bjelanjaka
150gr šećera
200gr oraha(mljevenih)
3 zlice brašna
Krema:
6 žumanjaka
200gr šećera
1 vanilin šećer
150gr maslaca
150gr čokolade(za kuhanje)
50ml crne kave(ili 1 zlica instant kave)
Čokoladna glazura:
200gr čokolade
2-3 žlice ulja
Priprema
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, te postepeno dadavati šećer. Zatim dodati orahe i brašno te lagano ručno izmiješati da se sve poveže.
Na lim obložen papirom za pečenje istresti smjesu i staviti peći u tepsiju (veličine cca 20 x 30 cm) na 160 st.C oko 20-30 minuta.
Ohlađen biskvit premazati kremom.
Krema:
Žumanjke i šećer dobro umutiti mikserom, dodati omekšali maslac, čokoladu i kavu, pa dodatno izmutiti sve skupa nad parom da bude gusto.
Kremu ostaviti da se hladi, kad se počne zgušnjavati, preliti preko biskvita te staviti u hladnjak da se potpuno ohladi.
Na stisnutu kremu ravnomjerno rasporediti otopljenu čokoladu.
Ponovno ohladiti i uživati u predivnom kolaču !!