Kolač od limuna i malina

Osvježavajući kolač kojeg je lako napraviti, a još lakše pojesti


Objavljeno: 21.04.2012.

Foto: Tihana Koprek
Pogledano: 2072 puta

Ovaj kolač planiram napraviti već neko vrijeme, i napokon je sada stigao taj trenutak. 

S obzirom na to da su limun i maline glavni sastojci, ovaj je kolač jako osvježavajuć pa je samim time i idealan za vruće dane koji su pred vratima. Osim toga, za ovaj vam osvježavajući kolač od limuna i malina ne treba puno vremena, a ni umijeća, jer ga je vrlo lako napraviti, a još lakše pojesti.

Sastojci:

250 g margarina
100 g šećera
250 g brašna
pola žličice soli

300 g šećera
kora 3 limuna
160 g brašna
prstohvat soli
350 g malina, smrznutih
6 bjelanjka
2 jaja
svježe iscjeđen sok 3 limuna 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup s pek-papirom.

Električni mikserom miksajte margarin i šećer cca. 2 minute. Smanjite mikser i dodajte brašno i sol dok se ne poveže. Utisnite u kalup dobivenu masu. Pecite cca. 25 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

U međuvremenu napravite punjenje od malina i limuna:

Pomiješajte šećer, brašno, limunovu koricu i sol u većoj posudi i miješajte dok se ne poveže. Maline pretvorite u pire kroz cjedilo da se riješite sjemenki. Suhim sastojcima dodajte bjeljanke i jaja i jako dobro izmiksajte. Umiješajte pire od malina i limunov sok dok se sve ne poveže.

Prelijte preko pripremljene kore i pecite cca. 35-40 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi te prekrijte i ohladite u frižideru cca. 2 sata. Razrežite na kocke i posipajte šećerom u prahu!

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy