Krumpir i piletina s medom

Posebno fini okusi


Objavljeno: 24.11.2011.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 3784 puta

Sastojci:

1,2 kg piletine
2 kg bijelog krumpra srednje veličine
2,5 dl ulja
sol
2 žlice vegete
100 grama maslaca
4 jušne žlice meda
3-4 lovorova lista
3 grančice ružmarina

Priprema:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Očistite krumpir, operite ga i narežite na četvrtine te rasporedite po tepsiji. Krumpir posolite i posipajte žlicom vegete, pa ga uz dodatak ulja dobro izmiješajte.

Po krumpiru rasporedite komade piletine. Svaki komad samo odozgo malo posolite i posipajte s malo vegete. Na svaki komad stavite feticu maslaca i cca. pola žlice meda.

Između piletine i krumpira ugurajte lovorove listove i ružmarin te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Na polovici pečenja okrenuti piletinu da se malo zapeče i s druge strane.

Bit će pečeno za sat vremena. Krumpir uz dodatak meda koji se cijedi s piletine ima poseban okus :) 

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy