Krumpiruša

Pita od krumpira sa super hrskavom korom


Objavljeno: 01.06.2012.

Foto: Ksenija Bartolović
Pogledano: 6468 puta

Krumpiruša je svakako jedna od najukusnijih, a samim time i jedna od najpopularnijih pita s lisnatim tijestom. 

Iako se ispočetka može činiti kako je izrada ove pite dosta komplicirana, sve je stvar navike pa tako i to.

Nakon što napravite dvije-tri krumpiruše, postat ćete majstor. :-) Usput, ovo je recept za pitu od krumpira sa super hrskavom koricom.

Pa krenimo:

Sastojci:

1,5 kg krumpira

2 glavice luka

0,5 kg kora za pitu

maslac, ulje, sol, papar, vegeta

Priprema:

Luk stavite na tavu i izdinstajte na maslacu, i izmiksajte ga dok ne postane tekuća smjesa. 

Istovremeno ogulite krumpir, narežite ga na ploškice i kuhajte. 

Kada je krumpir gotov, prelijte ga izmiksanim lukom i dodajte papar, sol i vegetu. Sve dobro promiješajte pritom usitnjavajući krumpir na sitnije komadiće.

Položite dvije kore na ravnu površinu, pospite uljem (malo) i na njih premažite smjesu od krumpira i luka. Zarolajte. Trebalo bi vam ispasti 4 role.

Kada ste sve 4 role poslagali u tepsiju za pečenje, ostatak smjese pospite po rolama, stavite par manjih komadića maslaca i na to poslažite ostatak kora podijeljenih u 4 reda. Sve prekrijte cijelom korom koju namažite maslacem. 

Stavite u pećnicu na 220 stupnjeva (ovisno o pećnici može i manje). 

Pred kraj pečenja, po vrhu poprskajte vrućom vodom, uljem i soli te isključite pećnicu. Tako će se uhvatiti super hrskava kora. 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy