Kuda idu divlje svinje

Jeste li čuli za onu – Koliki nos, toliki ponos?


Objavljeno: 08.09.2011.

Foto: Facebook, Impressonme.com
Pogledano: 5501 puta

Ugodna večer uz šum mora počela se pretvarati u nešto posve novo, a kraj je još bio daleko.

No, odvrtimo film malo unazad. Koliko god godina imali – jednog ste zasigurno svjesni – pričati o ''aparaturi'' bivšeg pred sadašnjim (ili, ne dao Bog većeg zla, sa sadašnjim) je potpuno, strogo i u svakom pogledu – obavezno zabranjeno! Nema ''ali'' i nema ''nije trebalo to tako zvučati''. Pravilo je jasno i nikako nije ovdje da bi se kršilo (barem ne ovo!).

U slučaju da ste ipak mala naivka ili da imate, pa recimo to tako, zanimljiv smisao za humor ili da ste pak, totalno ekstremno otvoreni u komunikaciji sa svojim muškarcem i apsolutno ste liberalni, ipak znajte: ''S*IT HAPPENS'', ili ''muški ego je zaje*ana stvar'' ili ''diraj sve ali ponos nikako ne''. Ako zaista zeznete i prevalite TO preko usana, TU USPOREDBU ili samo malen komentar – nemojte reći kako vas nismo upozorili. Jednom kada se suočite s posljedicama sjetit ćete se ovog ''uvoda''.

Vratimo se na ono od čega je sve krenulo, dakle, atmosfera je postala napetija i uvidjeli ste kuda bi sve to moglo krenuti, pa ste se samo nonšalantno nasmiješili, prebacili kosu s jedne strane na drugu (potajno se nadajući da će Mu to zaokupirati misli) i kroz zube procijedili (jao!!, upravo to izgovarate!!!): ''Eventualno po nekim iskustvima prijašnjim bi možda to moglo biti istina...''

Prinosite čašu usnama, u nadi da će njezin sadržaj isprati ono što bi trebalo. I dok ste tako primicali čašu, pogled vam se zaustavio na nosu vašeg najdražeg, tom predivnom nosu, malenom, najpravilnijem ikad viđenom, naj... MALENOM??? Sljedeća misao – naravno da je svjestan veličine vlastitog nosa, ALKOHOL – ništa, niti ispire zle izgovorene riječi, niti vraća vrijeme unazad! I što sada, suočiti se s ''problemom'', pogled se penje prema gore, s nosa na oči, i imate što vidjeti, no ne znate objasniti. Mora da tako izgleda fiziološka reakcija tijela kada se jednom povrijedi ponos/ego.

Ostatak društva nastavlja čavrljati i odjednom shvaćate koliko ste daleko od svega, koliko je vremena od nemilog događaja prošlo. Osim širokih zjenica vašeg najdražeg i onog nečeg oko njegovih usana za što ste na trenutak pomislili kako neverojatno sliči pjeni baš onoj kakvu znate da luči bijesni pas, ništa se konkretnije nije dogodilo. Već vam se i zijeva. Naposljetku zaključujete kako je najbolje otići leći i pokazati mu koliko vam je dobar i koliko vam baš on odgovara! I tada shvatite, jedna osoba nedostaje, jedna poprilično pripita i povrijeđena osoba nedostaje. Nakon nekoliko sekundi uočavate i prazno mjesto tamo gdje je do maloprije ležala njegova putna torba. Vaš muškarac, njegova putna i torba i ego napustili su nenajavljeno rezidenciju. Srećom, ne zadugo!

Nekoliko desetaka minuta, nekoliko njegovih stotina metara kasnije, stojite na pragu kuće, na rubu suza (onih tipičnih ženskih), grizete jezik i preklinjete ludu glavu i ignorirano pravilo ''nabroji do tri pa tek onda izgovori'', i tada, iz mraka ugledate siluetu. Vaš jedini, s izdaleka jasno vidljivom tahikardijom i grašcima znoja na čelu. I s nevjerojatnom istinitom pričom, potpuno nerealnog prizvuka, ali još uvijek – istinitom! Vaš je najdraži bio odlučan obraniti svoj ego, krenuti na put, očuvati ga, zaštititi ga i nije računao na okolne distraktore! Cilj je bio dolazak na glavnu cestu, podizanje palca u zrak, bijeg kući, spašavanje ponosa, skrivanje od daljnjih usporedba, no nešto ga je ipak spriječilo!

Ne nije shvatio da vas ipak voli više od svojeg ega, realnost je puno – realnija! Na putu ka ostvarenju prethodno navedenih ciljeva ispriječile su mu se – divlje svinje! Ugledavši ih, zgrabio je čvrsto ispod ruke onu istu putnu torbu i odradio (pod prisilom, doduše) onaj trening kojeg je toliko dugo odgađao.

Jedan duži sprint do kuće, jedna veća količina udahnutog svježeg zraka, povrijeđen ponos i sljedećeg jutra donesen zaključak: ''Da sam jučer imao sjekiru, sada bi kuhali fini ručak!''

Da, to je onaj kojeg volite, onaj koji svoj ponos ipak voli više od vas, onaj zbog kojeg ne volite teorije o nosevima i zbog kojeg ste naučili izbrojati pa izgovoriti. Onaj koji vas je potaknuo na razmišljanje – kuda su išle one divlje svinje i tko je uopće divlja svinja u cijeloj priči?

Smrtovnice Osmrtnice
Komentari
ivanapetric 08.09.2011
AAA,...fenomenalna priča!! Svaka čast autoru! :)Ovaj put je svinja imala sreće,...

Zašto ti ne bi
Iznađi iz frend zone - od prijatelja do dečka...
 
Pasite se oči moje
Prije 3367 dana S njima bi voljele ostati zaglavljene u dizalu...
Zajedno u orgazmičke visine
Prije 3453 dana Nekoliko savjeta za pomoć pri postizanju vaginalnog orgazma...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3550 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3561 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3183 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3306 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy