La Kat: Prazan kofer uspomena

Koferi s pričom i s dušom


Objavljeno: 19.12.2011.

Foto:
Pogledano: 4675 puta

Prvo samo da smirim mamu, ne mama, nisam dala otkaz i postala stjuardesa.

Ovdje ne pišem o bilo kojem koferu...mora to biti fancy vintage kofer s pričom i s dušom. Poput onog mog kožnatog, totalno nepraktičnog i preteškog vintage kofera kojega sam kupila na Hreliću za 10 kuna od dedeka koji ga je prodavao u rano nedjeljno jutro u odjelu, brisao krpenim rupčićem na kiši i pričao mi njegovu Sarajevsku priču. Naime kofer je suvenir sa Sarajevskih olimpijskih igrara iz 1984. Godine kada sam ja tek rođena. ''Ahh to su bili dani djevojčice moja'', uzdahnuo je emotivni dedek prije no što je rekao: “Može evo za 10 kuna, znam da ćeš ga ti dobro čuvati.”

Ne želim jedan od onih skupih LV kofera i putnih torbi koje nose reperi i sportaši, novopečeni bogataši koji žude pokazati svijetu da si mogu priuštiti precjenjenu i logotipima nakićenu putnu torbu ili kofer Louis Vuittona koji im više služi kao statusni simbol ili kao ego-podizatelj nego kao suputnik i sigurna zaštita za odabrane najljepše krpice, nerjetko netom kupljene, koje obično nosimo na putovanja.

Kada god odem na Hrelić u Zagrebu ili neki drugi vintage sajam van Hrvatske, uvijek tražim zanimljive kofere. Upotrebljavam ih za spremanje šešira (za ovo su potrebni okrugli vintage koferi), remenja, čarapa, šalova, unutra ubacim mirisnu svijeću vanilije u najlonu ili sapun i jednu od onih vrećica s kuglicama koje dobijete kada kupite nešto novo u kutiji, a služe za zaštitu od vlage. Tako vintage koferi u mojoj kući služe, ne samo dio dekora koji je mix shabby chic modernog i vintage detalja, već funkcionalno služe kao spremišta za sezonsku robu ili modne dodatke.

Za mnoge sam svoje kofere i emotivno vezana. Set ljubičastih kožnatih kofera Amelie Erckhard, prve žene pilot, sam kupila za 15 dolara jedno ljeto na yard saleu u Marylandu s blizankicama koje sam tada čuvala. Dva velika crna kofera, jedan novi jedan vintage i sam po sebi težak sam proklinjala kad sam ih teške vukla iza sebe pokušavajući uhvatiti taxi u New Yorku na putu do aerodroma nakon što sam prekinula s nekim...ili smeđi kofer srednje veličine koji su mi u Washingtonu na aerodromu htjeli oduzeti zbog sumnjivog sadržaja, naime bilo im je sumljivo da je kofer dupkom ispunjen štiklama oštrih peta, preko 20 pari za koje sam inzistirala da idu samnom u kabinu i životom ih branila dok preznojeni zaposlenik osiguranja nije popustio, nakon što sam ga uvjerila u postojanje snažne emotivne veze između žene i njezinih cipela.

Kada koferi izgube svoju prvotnu svrhu zbog toga što napuknu ili su jednostavno nepraktični i teški po današnjim standardima putovanja, možete ih reciklirati i od njih napraviti zanimljive, korisne i kreativne komade za stan.


 


       "Simplicity is making the journey of this life with just baggage enough.”
                                                                         Charles Dudley Warner

 

 

La Passion pour la Fashion

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 2409 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 2499 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 2431 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 2603 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 2320 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 2334 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy