Lazanje s vratinom

Vrlo neobične, ali jako fine lazanje


Objavljeno: 26.05.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 3974 puta

Lazanje se uglavnom najuobičanije spremaju ili s mljevenim mesom ili s povrćem, a kako biste izbjegli tu uobičajenost i donosim vam recept za jedne vrlo neobične, ali jako fine lazanje - lazanje s vratinom.

U ovom su receptu sastojci za manju vatrostalnu posudu. 

Sastojci:

7 listova lazanja
25 dag deblje rezane vratine (ili više slojeva šunke)
25 dag sira gaude
ribani parmezan
2 jaja
2 dl kiselog vrhnja
sol
pasirana rajčica
origano

Priprema:

Pripremite premaz od mješavine: 2 jaja, kiselog vrhnja, ribanog parmezana i malo soli.

Listove lazanja skuhajte da omekšaju. Ohladite ih i posušite na krpi ili to brzo učinite uz pomoć papirnatog ubrusa.

Ja sam ih prilikom sušenja odmah i punila: na list lazanje prvo namažite premaz, prekrijte s debljom fetom kuhane vratine ili nekoliko feta šunke ako je tanko rezana, na nju stavite sir pa sve zajedno zarolajte i stavite u tepsiju.

Isto ponovite sa svim kuhanim listovima lazanja te ih slažite tako da popune dno tepsije u jednom redu (koristila sam vatrostalnu posudu). Prelijte ostatkom preljeva, preko njega dodajte malo pasirane rajčice (ili kečapa) te ako je ostalo gaude naribajte po vrhu i bogato pospite origanom.

Pecite 30 minuta na 180 st.C.

Ove su lazanje zasitne te će biti dovoljne 2 rolnice po osobi. 

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy