Lijek za demotivaciju

Afirmativni book - vaše pokretačko gorivo


Objavljeno: 18.09.2011.

Foto: ablogfullofnothingoriginal.tumblr.com
Pogledano: 4372 puta

Kada ste mladi, podrazumijeva se da ste ambiciozani, puni elana, poleta, volje i želje za uspjehom, ali nitko tu istu mladost ne informira i ne upozorava kako je početnička nadobudnost kratkoga daha i kako ima svoj vijek trajanja.

Kada osoba to u sebi osvjesti, a osvješćuje postepeno, nađe se pred zidom jer je početnička motivacija prestala djelovati. Mnogi misle da će mladenačku motivaciju povratiti eliminacijom onoga što ih demotivira. Zvuči idealno, ali u praksi , nažalost, to nije slučaj. Dapače, u 90% slučajeva to nije tako!

Ono što vam je zaista potrebno da biste se iznova uspješno motivirali ima veze sa stvaranjem vlastitog afirmativnog i pozitivnog portfolia koji može postati vaše suštinsko i elementarno pokretačko gorivo.

Svi znamo da je život pun neugodnih pritisaka i da je stvarnost takva da se, prije svega, moramo sami motivirati i tako iz dana u dan, a kroz čitavo naše školovanje nitko nas tomu nikada nije podučio. Nitko nam nije otkrio model po kojemu funkcionirati kada naše djelovanje postane robotizirano. Rijetki su oni koji odluče poraditi na uzroku vlastite demotivacije, a još je manje onih koji se sjete da bi trebali učiniti nešto po tom pitanju.

Živimo u monetarnom sustavu koji počiva na stvaranju osjećaja oskudice, sustavu koji proizvodi plaćene robova u društvu intelektualnog materijalizma. Poželjno je da ''rob'' bude što pokorniji i da što manje pita. U tako postavljenom društvenom poretku, ne preostaje vam ništa drugo nego da se infiltrirate u postojeći sustav na najbolji mogući način za vas same.

Pritom morate biti svjesni da se uzroci demotivacije kriju u vama, u nesvjesnim mentalnim zaprekama i blokadama koje vas ometaju u nastojanjima da budete produktivni. Takav osjećaj nametnut je upravo od strane društva u kojemu egzistiramo, djelujemo i radimo.

To je razlog zbog kojega ne smijete kriviti sebe, nego prihvatiti takav poredak i nastojati se prilagoditi sustavu na način da budete produktivni, a samim time sretniji i zadovoljniji. Možete li ostati motivirani unatoč svemu, odgovor je i više nego jasan – itekako!

Što je to Afirmativni book?

Afirmativni book je vrlo efikasan i učinkovit način osobnog motiviranja. Riječ je o osobnom booku, portfoliu ljubavi, zahvalnosti, veselja, nade i inspiracije. Neka on postane vaše pokretačko gorivo! Kako? – Na način da kreirate book satkan od afirmativnih izjava, fotografija vaših najdražih, vama upečatljivih citata i slično.... ili da pronađete neki drugi model koji će, kada se emocionalno s njime povežete, u vama probuditi uspavanog lava.

Budite kreativni, oplemenite vaš portfolio svime što u vama izaziva pozitivne emocije i što vam puni baterije kada ste na izmaku snaga i kada vam je puna kapa svega.

Isto tako bilo bi poželjno da kontinuirano radite na kreiranju pozitivnog stava i postanete zahvalni na onome što imate i da zapamtite da svaka pozitivna misao stvara pozitivna djela, a pozitivna djela stvaraju sretan život.

Napravite mentalni popis stvari na koje ste ponosni, stvari na kojima ste zahvalni. Na taj ćete način shvatiti koliko ste kompetentni i uspješni. Nikada nemojte dozvoliti da vam naruše samopouzdanje. Nedostatak samopouzdanja je prvi ubojica motivacije. Ono je jedan od najvažnijih elemenata sreće i uspjeha čovjeka i o njemu ovisi hoćemo li živjeti u skladu sa svojim željama ili ćemo uvijek biti podređeni drugima.

Evo što je jedna gospođa uvrstila u svoj portfolio:

1. Fotografiju dva sina i supruga.

2. Izreku Marcela Prousta ''Budimo zahvalni ljudima koji nas čine sretnima – oni su šarmantni ljudi koji omogućavaju našoj duši da cvjeta.''

3. Fotografiju velikog starog dvosjeda gdje članovi obitelji običavaju zajedno sjediti.

4. Fotografiju para čimpanzi koji čekaju jedan drugog, a podsjeća ju na to da je potreba za ljubavlju univerzalna i nezaustavljiva.

Gospođa kaže da listanje portfolia otvara njezino srce, daje joj energiju i uči je da živi punim životom.

Što ćete vi staviti u svoj portfolio?

Nadam se da će vam savjeti biti od koristi. Želim vam puno uspjeha u postizanju i ostvarenju vlastitih ciljeva uz velike količine motivacije. I nemojte zaboraviti da je motivacija ono što nas pokreće, ali i da nju ponekad trebate probuditi i pokrenuti u vama samima.

Komentari
Radionice antistres art-terapije
Oslobađanje napetosti holističkom relaksacijom ekspresivne art-terapije...
 
Globalni program stipendiranja liječnika
Prije 3928 dana Avon nastavlja borbu protiv raka dojke...
Prezentacija Programa Božanskog Zdravlja
Prije 3936 dana Disanje, Meditacija i Kozmičko punjenje ...
Kreativne i obrazovne radionice
Zabavni svijet za klinceze i klince nudi nekoliko programa za vaše...
 
Nema više izgubljenih naušnica
Prije 3340 dana Potrebno vam je svega malo mašte i par starih gumba...
Operi me!
Prije 3369 dana Kućanski predmeti koje ne čistimo, a trebali bi...
Nina živi američki san
Mlada zagrepčanka niže glumačke uspjehe u New Yorku...
 
Uspjeh iz čiste lijenosti
Prije 2689 dana Crazy Lazy - novi modni brand...
Modni uspjeh bivše rokerice
Prije 2810 dana Priča o modnom usponu dizajnerice Martine Herak...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy