Ljetne romanse - početak kraja?

Ima li vaša ljetna romansa šanse za uspjeh?


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Kongsky
Pogledano: 5501 puta

Već vjerojatno i same znate kako je većina ljetnih romansi uglavnom kratkog vijeka, odnosno traje onoliko koliko i samo ljeto. Tek u iznimnim slučajevima potrajat će još par jesenskih mjeseci, a u jako iznimlnim slučajevima, odnosno manje od rijetkog ili gotovo nikad – prerast će u pravu ljubav.

Sunce, more, povjetarac, opuštena atmosfera – sve to itekako pogoduje nastanku ljetnih romansi. Priznajte – u ljetnim mjesecima zasigurno nećete biti negativno nabrijani na svakoga tko vam priđe, već ćete i onom koji bi u “normalnim uvjetima” imao najmanje izgleda da vas osvoji, omogućiti da barem na tren pomisli da ima šanse.

I tako, od silnih udvarača, onih zgodnih i nezgodnih, čudnih, pametnih, ludih, pijanih, nabildanih, nauljenih, domaćih, stranih, svakakvih, uletio vam je i onaj kojeg ste već i sami zapikirali, a vaš susret i upoznavanje bilo je samo pitanje vremena. Otkada ste se prvi put ugledali između vas je postojala kemija, a onda kada ste se već ubacili u zajednički razgovor, situacija je bila sve bolja i bolja, jednostavno niste mogli vjerovati: ajme koja sudbina, ajme koja sreća, ajme kako se sve poklopilo. No tko je on, a tko ste vi, a što ste vi zajedno?

Čak i ako ste vi sami bili spremni da ta romansica bude nešto kratkoročno, ipak učinilo vam se da on ima ozbiljnije namjere s vama i to vam se neopisivo svidjelo pa ste i sami počeli razmišljati na taj način. Pa zašto to ne biste nastavili i nakon ljeta? – Bez obzira na to živi li on u vašoj zemlji ili u nekoj drugoj, scenarij je uglavnom sličan u većini slučajeva.

Da, vi živite u Zaprešiću, a on živi u Splitu – pa što, par sati vožje i viđat ćete se skoro pa svaki vikend. – Zaista to mislite? I da…vi živite u Hrvatskoj, a on živi u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji – pa ima sad tih jeftinih letova, a svaki dan ćete se čuti preko interneta. – Kako da ne!

Ljetu je došao kraj, i vi i on vratili ste se svatko svome domu, svatko svojim uobičajenim dnevnim obavezama. Baš ste frednicama prepričavale što ste doživjeli – a one su oduševljene, dolaze vam njegove poruke, ragovarate cijelu noć. Čak i kada se ne čujete, sjećanje na dane provedene s njim, njegove geste, daje vam toliko energije da vam se čak nije ni teško probuditi ujutro za posao. Još uvijek osjećate njegov parfem. Jedva čekate da ga ponovno vidite… i to se ostvarilo.

Sjeli ste na bus, posudili tatin auto, kupili avionsku kartu i otišli ste mu u posjet na vikend. To je jedan od najljepših vikenda u vašem životu. Osjećate da je svijet vaš. Tako ste zaljubljeni. U biti samo vas dvoje i postojite na svijetu. Jedva čekate da ga ponovno vidite – taj vikend prošao je tako brzo.

Već je prošlo mjesec dana i taj drugi vikend nikako da dođe. Šef vas stalno stavlja u subotnje smjene, a kada napokon vi iskamčite slobodan vikend, onda je on zauzet. Pomalo već osjećate nesigurnost, ali nada u vama još uvijek tinja. Na njega mislite baš svaki dan i živite samo za taj trenutak kada ćete se opet sresti.

Uskoro njegove poruke više ne dolaze baš svaki dan, a vi se osjećate glupo ako stalno samo vi inicirate kontakt. Polako već gubite nadu u to da ćete ga ponovno vidjeti. Čak i ako se ponovno sretnete, nekako to nije više TO.

Do svakog sljedećeg susreta prolazi sve više vremena, čujete se sve rijeđe – ma sve je nekako izblijedilo, posivilo, baš kao oblaci koji su donjeli prvu kišu, baš kao i prvi snijeg koji je već pao. Ralica ga je brzo maknula s ceste, kiša ga je otopila, uništila, a vi s novim čizmama hodate po bljuzgi – to je sada opis vaše romanse u kojoj su nekada cvjetale ruže, u koju ste imali toliko nade i vjere. Ne brinite se, tuga će brzo proći, a sjećanje na prekrasne trenutke uvijek će ostati – barem nešto. ☺

U sretnijoj verziji, onoj 1:1 000 000, kratko rečeno, preselit ćete se u njegov grad, u njegovu zemlju i živjet ćete sretno zauvijek.

 

 

Više fotki ovdje.

 

 


 

Komentari
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3550 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3561 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 3333 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3476 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3183 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3306 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy