Ljetne romanse - početak kraja?

Ima li vaša ljetna romansa šanse za uspjeh?


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: Kongsky
Pogledano: 4631 puta

Već vjerojatno i same znate kako je većina ljetnih romansi uglavnom kratkog vijeka, odnosno traje onoliko koliko i samo ljeto. Tek u iznimnim slučajevima potrajat će još par jesenskih mjeseci, a u jako iznimlnim slučajevima, odnosno manje od rijetkog ili gotovo nikad – prerast će u pravu ljubav.

Sunce, more, povjetarac, opuštena atmosfera – sve to itekako pogoduje nastanku ljetnih romansi. Priznajte – u ljetnim mjesecima zasigurno nećete biti negativno nabrijani na svakoga tko vam priđe, već ćete i onom koji bi u “normalnim uvjetima” imao najmanje izgleda da vas osvoji, omogućiti da barem na tren pomisli da ima šanse.

I tako, od silnih udvarača, onih zgodnih i nezgodnih, čudnih, pametnih, ludih, pijanih, nabildanih, nauljenih, domaćih, stranih, svakakvih, uletio vam je i onaj kojeg ste već i sami zapikirali, a vaš susret i upoznavanje bilo je samo pitanje vremena. Otkada ste se prvi put ugledali između vas je postojala kemija, a onda kada ste se već ubacili u zajednički razgovor, situacija je bila sve bolja i bolja, jednostavno niste mogli vjerovati: ajme koja sudbina, ajme koja sreća, ajme kako se sve poklopilo. No tko je on, a tko ste vi, a što ste vi zajedno?

Čak i ako ste vi sami bili spremni da ta romansica bude nešto kratkoročno, ipak učinilo vam se da on ima ozbiljnije namjere s vama i to vam se neopisivo svidjelo pa ste i sami počeli razmišljati na taj način. Pa zašto to ne biste nastavili i nakon ljeta? – Bez obzira na to živi li on u vašoj zemlji ili u nekoj drugoj, scenarij je uglavnom sličan u većini slučajeva.

Da, vi živite u Zaprešiću, a on živi u Splitu – pa što, par sati vožje i viđat ćete se skoro pa svaki vikend. – Zaista to mislite? I da…vi živite u Hrvatskoj, a on živi u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji – pa ima sad tih jeftinih letova, a svaki dan ćete se čuti preko interneta. – Kako da ne!

Ljetu je došao kraj, i vi i on vratili ste se svatko svome domu, svatko svojim uobičajenim dnevnim obavezama. Baš ste frednicama prepričavale što ste doživjeli – a one su oduševljene, dolaze vam njegove poruke, ragovarate cijelu noć. Čak i kada se ne čujete, sjećanje na dane provedene s njim, njegove geste, daje vam toliko energije da vam se čak nije ni teško probuditi ujutro za posao. Još uvijek osjećate njegov parfem. Jedva čekate da ga ponovno vidite… i to se ostvarilo.

Sjeli ste na bus, posudili tatin auto, kupili avionsku kartu i otišli ste mu u posjet na vikend. To je jedan od najljepših vikenda u vašem životu. Osjećate da je svijet vaš. Tako ste zaljubljeni. U biti samo vas dvoje i postojite na svijetu. Jedva čekate da ga ponovno vidite – taj vikend prošao je tako brzo.

Već je prošlo mjesec dana i taj drugi vikend nikako da dođe. Šef vas stalno stavlja u subotnje smjene, a kada napokon vi iskamčite slobodan vikend, onda je on zauzet. Pomalo već osjećate nesigurnost, ali nada u vama još uvijek tinja. Na njega mislite baš svaki dan i živite samo za taj trenutak kada ćete se opet sresti.

Uskoro njegove poruke više ne dolaze baš svaki dan, a vi se osjećate glupo ako stalno samo vi inicirate kontakt. Polako već gubite nadu u to da ćete ga ponovno vidjeti. Čak i ako se ponovno sretnete, nekako to nije više TO.

Do svakog sljedećeg susreta prolazi sve više vremena, čujete se sve rijeđe – ma sve je nekako izblijedilo, posivilo, baš kao oblaci koji su donjeli prvu kišu, baš kao i prvi snijeg koji je već pao. Ralica ga je brzo maknula s ceste, kiša ga je otopila, uništila, a vi s novim čizmama hodate po bljuzgi – to je sada opis vaše romanse u kojoj su nekada cvjetale ruže, u koju ste imali toliko nade i vjere. Ne brinite se, tuga će brzo proći, a sjećanje na prekrasne trenutke uvijek će ostati – barem nešto. ☺

U sretnijoj verziji, onoj 1:1 000 000, kratko rečeno, preselit ćete se u njegov grad, u njegovu zemlju i živjet ćete sretno zauvijek.

 

 

Više fotki ovdje.

 

 


 

Komentari
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 2417 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 2559 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 2633 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 2644 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 2266 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 2389 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy