Lungić u saftu od vina

Jelo nakon kojeg ćete oblizati tanjur


Objavljeno: 17.03.2012.

Foto: Snježana Cetina
Pogledano: 10225 puta

Ovo jelo je nastalo iz želje da se obično prženje lungića pretvori u nešto sočno, saftno tek toliko da se može žlica safta nakapati na ponfri, a ispalo je baš mmmm, svi su ukućani bili oduševljeni i redovito se kruhom nakon ovakvog ručka pomazuju tanjuri, a često i tava :)

Sastojci:

1 svinjski lungić
sol
papar
4-5 češnja češnjaka
2-3 dag peršina
origano
i 1 žlica vegete
1 dl pasirane rajčice
2 dl bijelog vina

Priprema:

Lungić odrežite na kolutiće. Češnjak očistite i sitno narežite.

U tavi na samo malo ulja poslažite kolutiće lungića, posipajte s prstohvatom soli, malo papra, origana, češnjaka (ako nemate svježi može i u prahu) te peršina (isto tako može sušeni) i na kraju jednom žlicom vegete :). Podlijte s pola deca vina i dinstajte desetak minuta.

Dodajte pasiranu rajčicu i preostalo vino pa dinstajte još petnaestak minuta dok se saft malo zgusne.

Posluživanje:

Super dodatak uz razna jela, primjerice: pire krumpir, blitva, ponfri, riža ili dr.

Isto se može raditi i s nekim drugim mesom, svinjetinom, teletinom, naročito biftekom pa i telećim kremenadama, ali kod njih priprema traje malo duže :)

 

 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy