Ma kakav je to mot?

Pripazite na nesvjesne radnje tijela


Objavljeno: 31.08.2011.

Foto: weheartit.com
Pogledano: 3431 puta

Razmišljate li uopće o tome što sve radite tijekom samo jedne obične kave ili razgovora posebno s ljudima koje vrlo malo ili gotovo uopće ne poznajete? – vrtite kosu, proučavate svoje nokte, tapkate nogama dok sjedite te izvodite razne druge male radnje kojih možda sami niste ni svjesni, ali drugi svakako jesu. Upravo te radnje govore mnogo, a kako bi osoba stekla prvi dojam o vama potrebne su sekunde. Ako niste jaki na riječima, itekako morate pripaziti kakav dojam ostavljate samo pokretima svojega tijela. Kako ne biste bili pogrešno shvaćeni, pokušajte izbjegavati sljedeće:

1. Držanje predmeta ispred tijela – sjedite na kavi, a ispred sebe, držite šalicu, na koljena ste stavili torbu ili laptop. To pokazuje kako vam je neugodno i odaje dojam da se skrivate iza tog predmeta. Nemate se čega sramiti, da, svima noge izgledaju deblje kad opušteno sjede, nema potrebe da ih prekrijete torbom.

2. Gledanje na sat ili u ruke – velik i jako očit znak dosade. Prestanite stalno gledati na sat ili čeprkati po noktima dok s nekim razgovarate.

3. Micanje mucica s majice – ako pritom još gledate prema dolje, većina ljudi u vašem društvu pretpostavit će da ne odobravate ono o čemu vam priča ili pak s druge strane da vi ne izbjegavate iznjeti svoje iskreno mišljenje. Ostavite mucice, trebali ste ih maknuti još dok ste bili kod kuće.

4. Nabor između očiju – time svakako odajete dojam da vam se ne sviđa osoba s druge strane stola ili jednostavno vam ne odgovara što ta osoba priča.

5. Unašanje u lice – stojite li ili sjedite preblizu osobi s kojom razgovarate, ona se može početi osjećati neugodno. Zasigurno i sami mrzite kad vam se netko unaša u lice. Rezervirajte takav odnos samo za bliske prijatelje.

6. Gledanje u pod ili bilo koji neizravan pogled – obično ukazuje na nezainteresiranost. Uvijek gledajte ravno i u osobu s kojom komunicirate.

7. Čeprkanje po licu – ako tijekom razgovora ne mičete ruke s lica, posebice s nosa, a ponekad čak i stavite ruku preko usta, drugi to mogu protumačiti kao da nešto skrivate pa čak i kao da lažete.

8. Umjetni smješak – svatko će ga prokužiti jer se tijekom takvog smješka pomiču samo usta i usne, dok će pravi, iskreni smješak promijeniti izraz cijelog vašeg lica. Ne smijte se ako vam nije smiješno – to može nekoga povrijediti.

9. Ruke iza glave – sjedite s nepoznatom osobom i stavite ruke iza glave kao u ležećem položaju, podbočite se na kuk – ne ponovite nikada više. Odat ćete dojam kao da vas boli briga, da ste nezainetersirani za priču druge osobe i da se želi istaknuti kao superironiji od njega. Ovo također – samo s bliskim prijateljima.

10. Češkanje po glavi ili vratu – time iskazujete nesigurnost i sumnju, a ponekad se to može protumačiti i kao laž.

11. Prekrižene ruke – najpoznatiji su znak obrane. Drugima ćete u tom položaju dijelovati zatvoreno i nepristupačno, a vrlo često i umišljeno.

12. Pogrbljeno sjedenje – veliki je pokazatelj vašeg slabog samopouzdanja. Ispravite se.

13. Brisanje znojnih dlanova – već sami znojni dlanovi su pokazatelj da ste nervozni, nemojte ih onda brisati o odjeću jer će to samo povećati nervozu, a i time ćete svoju nelagodu iznjeti na vidjelo.

14. Sjednje na rubu stolca – znak da vam je psihički i fizički neugodno. Sjednite na cijelu površinu stolca, a kada se naginjete prema naprijed, nagnite samo gornji dio tijela, do struka.

15. Tapkanje prstima po stolu ili igranje olovkom – neprestano kuckate prstima po stolu, tresete/njišete nogu, igrate se s olovkom, vrećicom šećera ili bilo čim drugim što se nalazi na stolu – odmah prestanite, jer je to očiti znak stresa, nestrpljenja pa čak i dosade.

*****

Ako ste se već odlučili popiti kavu s nepoznatom osobom, pokušajte kontorlirati svoje male radnje koje odaju puno o vama. Ako vam je dosadno, neugodno ili bilo kako drugačije od onoga što ste planirali ili očekivali, iz poštovanja prema toj osobi jednostavno se kontrolirajte. Ako više zaista ne možete podnjeti situaciju, jednostavno izmislite razlog i otiđite – nitko vas ne sili da ostanete sjediti s tom osobom satima.

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3191 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3281 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3102 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3116 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3213 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3385 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy