Magneti za zločeste frajere

Kakvi tipovi cura najčešće padnu na zločestog frajera


Objavljeno: 08.02.2012.

Foto: audreyisalive.tumblr.com
Pogledano: 3476 puta

Što je to prokleto u nama ženama da padamo na zločeste  frajere, a one koji bi možda bili idealni za nas odbacimo kao komad odjeće koji više ne nosimo ili ih uopće ne doživimo? Priznajte, svaka od vas pokleknula je šarmu “frajera” koji je mjesecima bio glavni predmet vaših misli ili vam čak slomio srce u toj mjeri da ćete ga se sjećati još dugi niz godina i postavljati si pitanje: “Gdje mi je bila pamet?!”.

Svakoj pripadnici ženskog roda želja je jednoga dana pronaći muškarca koji će je cijeniti u svakom pogledu i posjedovati sve kvalitetne osobine njoj potrebne, no nekad se “zalomi” da u njezin život poput vihora uleti jedna muškarčina koja tek tako odluči napuniti svoj ego na još jednoj slučajnoj prolaznici, ne znajući da karma zna biti prava kučka. ☺

Profili cura koje su “magneti  za  zločeste  frajere” su različiti – jedna će pokleknuti zbog poljuljanog osjećaja vrijednosti, druga je drama queen kojoj je potrebna još jedna tužnjikava priča koju će u detalje secirati na kavama, a ima i onih koje će povjerovati u priču da je on jadničak doma bolestan, iako nekoj poznanici baš i nije izgledao bolestan za šankom nekog kluba.

Ovo su tipovi magneta za zločeste frajere:

Ne cijeni se dovoljno

Ovdje je nedostatak samopouzdanja ključni faktor pada u ponor. Ove tipove cura i najneiskusniji tzv. frajeri obrlatiti će uz pomoć par otrcanih fraza, koje će biti dovoljne da se ona osjeća posebno i da se zakači. Kasnije je proces manipulacije lagan jer će njoj biti dovoljno što joj on posvećuje i to malo pažnje, a sve što joj ne odgovara jednostavno će strpati pod tepih i fokusirati se na onu jednu do jednu i pol njegovu kvalitetu.

Patnica ili drama queen

Ova cura jednostavno voli taj osjećaj patnje koji joj donose besane noći uz nekoliko paketića maramica, SOS pozive najboljoj prijateljici i neiscrpne teme za duge kave i druženja. Jedino što zna je da ga previše voli da bi ga ostavila, a kad se sve zbroji i oduzme malo je onog lijepog što bi mogla o njemu reći, no ipak ostaje u toj kvazi vezi.

Svjesna svega, ali vjeruje

Cura iz ove grupe svjesna je da joj on više laže nego što govori istinu, jer čuje priče koje joj to potvrđuju ili se čak svojim očima uvjeri, ali nešto u njoj ipak vjeruje da je on voli. Često je u samom početku upoznata s njegovom zločestom prošlošću, no ona zna da je ona ta koja ga je promijenila, a najbolje prijateljice koje mogu donjeti donekle objektivan sud često “nemaju pojma” ili su “ljubomorne”.

On govori istinu i samo istinu

Ovo je jedna od onih cura koja će povjerovati i u najveću laž, jer je toliko zaslijepljena njegovim kvazi šarmom (koji možda isprobava i na njezinoj prijateljci) da će svaki njegov pokret idealizirati, a svaku riječ prihvatiti kao statut istine.

*****

Ovo su stotine puta gledane, prožvakane priče iz davnina, u koju srljamo zatvorenih očiju, a slične su vožnji u zabavnom parku kada je adrenalin na maksimumu. Razlika je “samo” u tome što ovaj frajerski adrenalin ostavlja gorak okus na kraju, a ovog drugog se sjećamo dugo uz osmjeh na licu.

Zašto nam je često privlačnije ono što nije za nas, zašto volimo kad nas boli i kad nam se laže i zašto nam je ono normalno, što dugoročno može prerasti u nešto prekrasno i trajno, ponekad dosadnjikavo, pitanje je na koje nitko ne može dati odgovor.

Možda svaka mora proći tu fazu zločestih frajera da bi jednog dana znala cijeniti ono vrijedno, ono što zapravo želi i da bi shvatila pravu definiciju riječi “frajer”.

Kako god bilo, važno je samo shvatiti da smo vrijedni poštovanja u svakom pogledu jer, kako kaže poznati pisac Gabriel Garcia Marquez: “Nitko ne zaslužuje tvoje suze, jer onaj tko ih zaslužuje nikad te neće rasplakati”.

Komentari
Sami u raljama planiranja
Check lista za uspješno planiranje vjenčnja...
 
A lijepo sam te
Prije 3079 dana Jesu li nam zaista bitna tuđa upozorenja?...
47 milijuna lijepih djela
Prije 3202 dana Jel bitno tko s kim spava ili ljubav?...
I zato su svi
Gdje je nestala interakcija između muškaraca i žena?...
 
Prvi i zadnji spoj
Prije 3446 dana Što nikako ne smijete na prvome spoju...
To je taj, pravi
Prije 3457 dana Četiri pravila od kojih pravi đentlmen neće nikada odstupiti...
Sada znam što znači
On je taj uz koga sam jednostavna, sretna i posebna...
 
Strah od nepoznatog
Prije 3229 dana Život je prepun različitosti, a ljepota je u očima promatrača...
Opasan pojam s dva
Prije 3372 dana Kako ostaviti ego sa strane i učiniti druge sretnijima...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy