Malo poznati filmovi koje morate pogledati

Filmovi za koje možda nikada niste čuli, ali će vas oduševiti


Objavljeno: 31.03.2012.

Foto: Sara Čordaš
Pogledano: 6822 puta

Vjerojatno već znate kako i nerazvikani, malo poznati, slabo reklamirani filmovi mogu biti super. Kako bismo vam olakšali potragu, donosimo vam popis malo poznatih filmova, za neke od kojih možda niste ni čuli, a koji će svakako zadobiti vašu pažnju, a možda vas i oduševiti. 

Na našem popisu malopoznatih filmova koje morate pogledati, naći će se za svakog ponešto za upotpuniti subotnji filmski maraton. 

Midnight in Paris (Ponoć u Parizu)

Ilitga kako toga izgleda kad Woody Allen napravi romantičnu komediju. Ukratko, Owen Wilson je holivudski scenarist koji sa svojom draganom ode u Pariz na odmor. Njemu je tamo špica za inspiraciju, ona nije baš toliko oduševljena, I tako krene priča o čarobnom Parizu.

Let the right one in

Vampira nikad dosta, pa evo još jednog o istima. Priča o dječaku i njegovom novom krvopijskom prijatelju iz susjedstva. Kombinacija tople ljudske ljubavne priče i nasilja, ko to nebi gledao.

The man from the Earth

Profesor okupi svoju ekipu akademskih prijatelja I priznaje im da je on zapravo pećinski čovjek koji je živ od prahistorije zahvaljujući genskim mutacijama koje su mu omogućile da mu se stanice repliciraju bez greški. Tu naravno kreće I skepticizam ali I zanimljiva rasprava o smrtnosti I povijesti čovječanstva.

Garden State

Priča o glumcu koji se vraća u svoj rodni grad radi majčinog sprovoda i pokušava shvatiti što zapravo želi od života. Zabav i ozbiljan. Ukratko, tko ga je gledao, poljuvao ga nije.

Waking Life

Animirani film o čovjeku koji se u snu susreće sa različitim likovima koji govore o svojim viđenjima smisla ljudskog postojanja.

Closer

Ljubavna priča koja to nije. Nema čednosti i stida, ovaj film prikazati će vam neku drugu stranu ljubavi, onu iskreniju, mučniju I iscrpljujuću. Zanimljivi trokut sa četri glavna lika koji baš I nisu ikone romantične komedije.

The diving bell and the butterfy

Priča o čovjeku koji je imao sve prije nego što nakon prometne nesreće ostaje paraliziran. Nakon mukotrpnog oporavka u bolnici , Jean može komunicirati samo treptajima očiju. Dalje saznajte sami.

Sin Nombre

Intenzivna priča o imigrantima koji se iz Središnje Amerike preko Meksika pokušavaju domoći SAD-a. U centru priče odbjegli gangster, honduraška djevojčica i podosta akcije, neizvjesnosti, ljubavi i seksa.

Snatch (Zdrpi i briši)

Ovaj film mogli bi nazvati manje poznatim Klubom boraca Brada Pitta, iako je ovdje čak I još veća frajerčina. Ima tu I gangstera, mafijaša, Iraca a pojavi se naravno i 84 karatni dijamant veličine šake koji je nestao iz amsterdamske draguljarnice.

The descent (Vatreni prsten)

Djevojke željne adrenalina našle su se u podzemnim spiljama u društvu sa čudovištima koja ih nastoje pojesti. Zvuči zabavno. Pa se ti bavi speleologijom.

Once (Jednom)

Irska glazbena romansa, priča o dvoje glazbenika koji se slučajno sretnu i počnu zajedno raditi glazbu, te se dakako, i zaljube.

Oh brother where are thou (Tko je ovdje lud)

Tri zatvorenika bježe od zatvora i čuvara, ali i pokušavaju pronaći skrivenih milijun i dvjesto tisuća dolara te započeti novi život. Na putu dakako im ne ide onako kako su planirali, pa možete očekivati dobru priču, zanimljive likove i dosta smijeha.

Punch drunk love (Pijani od ljubavi)

Adam Sandler je potpuno nedruštveni vlasnik firme za prodaju vodokotlića... On je dakako samac, ima sedam sestara, i naravno jednog dana u cijelu priču uleti i djevojka.

Boogie nights (Kralj pornića)

Mark Walhberg glumi nadolazeću zvijezdu pornjave u sedamdesetima I osamdesetima. Što više reći.

The fountain (Fontata života)

Hugh Jackamn je znanstvenik koji je opsjednut pronalaženjem lijeka koji bi izliječio njegovu ženu od roka, istovremeno, on je glavni lik u knjizi koju ona piše. U filmu se istovremeno isprepliču tri priče I tvore film o ljubavi, smrti, životu I ponovnom rođenju.

The closet (Ormar)

Smiješni francuski film o čovjeku koji se pretvara da je homoseksualac kako bi spriječio šefa da mu uruči otkaz. Naravno upada u bezbroj smiješnih situacija I razgovora.

Rubber

Ovo je film o Robertu. Koji je guma. Guma od auta. No to nije sve, ta guma gumi jednog dana neobjašnjivo oživljava usred kalifornijske pustinje i otkriva da ima zastrašujuće telekinetičke moći. Pa eto osim što raznosi glave, baci oko i na nekakvu zgodnu djevojku.

Kung fu Hustle (Kung fu frka)

Govorimo o ludoj verziji,s vojevrsnom spin-u klasičnog kung fu filma. Neobična skupina heroja, svi sa bizarnim moćima ( žena koja može vrištati toliko glasno da ubija ljude ) ulaze u borbu sa bandom koja prijeti da će im zauzeti grad.

Magnolia (Magnolija)

Drama redatelja P.T. Andersona o devet različitih emocionalnih i intimnih priča koje se međusobno isprepliću tijekom jednog kišnog dana u Los Angelesu.

Enter the Void (Ulaz u prazninu) 

Psihodelična eksperimentalna melodrama puna seksa, droge i smrti. Sve počinje s tipom koji uzme DMT, inače izuzetno psihoaktivnom tvari, drogom koja se naziva i duhovnom molekulom.

Cash back

Zbunjeni mladić odluči iskoristiti svoje probleme s nesanicom tako da počinje raditi preko noći u lokalnoj trgovini. Sve bi to bilo dosadno da tamo ne doznaje kako može zaustaviti vrijeme svojim umom. E sad, što se dalje dešava, saznajte sami.

The big Lebowski (Veliki Lebowski)

U centru priče je hipi poznat kao 'Dude' . On pak biva zamjenjen za milijunaša koji duguje lovu i to će ga dovesti u cijeli niz bizarnih, smiješnih situacija.

*****

Pa ako već niste, pogledajte nešto ili sve s ovog popisa, udobno se smjestite i napasite oči.  

Komentari
Mali slatki Palčići
Izrada unikatnih lutkica od stare odjeće...
 
Život piše stihove, moje
Prije 3299 dana Ako želite nešto orginalno i drugačije, zovite Roberta...
Maštovite vezice, špagice i
Prije 3303 dana Kreativka Kristina oduševit će vas svojim narukvicama ...
Pariz je uvijek dobra
Ta nestrpljiva strast doživjeti sve ono veličanstveno po čemu je Pariz tako...
 
Godišnji bez pola muke
Prije 3324 dana 6 savjeta za pripremu i organizaciju dugoočekivanog godišnjeg...
10 svjetskih blaga
Prije 3692 dana Mjesta kao iz bajke...
Budite model na Tvitomaniji
Odmor kakav zaslužujete na najvećoj regionalnij konferenciji o društvenim mrežama...
 
Fashion blogerice na modnom
Prije 3418 dana U čemu je tajna njihova uspjeha?...
My Fashion - mjesto
Prije 3538 dana Navratite po svoju dnevnu dozu modne inspiracije...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy