Maštineje

Zagreb, kino Tuškanac, 21. 4. - 12. 5. 2012.


Objavljeno: 17.04.2012.

Foto: zark
Pogledano: 2055 puta

Projekt umjetničkih radionica i filmskih matineja pod nazivom Maštineje se održava od 21. travnja do 12. svibnja u kinu Tuškanac. Namijenjen je djeci od dvije do sedam godina, a ulaz djeci i roditeljima je besplatan. Druženje, igra i zabava traju od 11:00 do 13:30 sati u periodu od četiri vikenda. Svaku subotu djeca mogu uživati u čarobnom svijetu bajki Hans Christian Andersena, a paralelno s filmskim programom održavat će se likovne i interaktivne-edukativne radionice pod stručnim vodstvom tima ZARK.

Zagreb Art Kolektiv (ZARK) je neprofitna udruga koja korištenjem novih tehnologija, osobito mobilnog interneta, povezuje umjetnike, znanstvenike, IT i poslovne stručnjake u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog karaktera, a na dobrobit lokalne zajednice.

ZARK je poznat kao organizator prve hrvatske izložbe u proširenoj stvarnosti, održane u svibnju 2011. U sklopu Maštineja, filmsko-umjetničkih subota u Tuškancu, djeca će uz projekcije crtića, moći uživati u crtanju, slikanju, igranju plastelinom i kolažem te tako sudjelovati u dječjim likovnim radionicama. Mali umjetnicima će svake subote na raspolaganju biti i veliko slikarsko platno pa će moći pokazati sve što znaju i umiju s kistom i bojama.

Projekt Maštineje ima i humanitarni aspekt u kojem sudjeluju i djeca i njihovi roditelji. Ideja je da se donesu upotrebljive potrepštine namijenjene djeci kao što su igračke, odjeća, kozmetičke sredstva za svakodnevnu upotrebu i sl., a koje će organizatori uručiti Dječjem domu Zagreb. Dječji dom Zagreb zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te trudnice i majke s djecom. Pruža im smještaj, stručnu podršku i sigurnost, te izobrazbu neophodnu za slobodan razvoj ličnosti, a dom danas skrbi o 250 djece u dobi od 0 – 21 godinu.

Djeca koja će sudjelovati na Maštinejama doniranjem potiču se da od najranije dobi nauče dijeliti i pomagati onima kojima je to potrebno.

*Jednu od subota zabavit će vas i skupina malih plesačica pod imenom Bellykids iz plesnog studija Čarobni vrt.

*****

Program animiranih filmova prema bajkama Hansa Christiana Andersena:

Subota, 21. travnja

11:30 Princeza na zrnu graška
Cvijeće male Ide
Carevo novo ruho
Ljubavnici

Subota, 28. travnja

11:30 Jela 
Svinjar
Stara ulična svjetiljka
Grlo boce 

Subota, 5. svibnja

11:30 Ružno pače
Vrtlar
Kositreni vojnik
Zlatno blago

Subota, 12. svibnja

11:30 Juha od čačkalice
Suputnik
Zlatno blago
Profesor i buha

 

*****

Svi su crtići sinkronizirani, a ulaz je slobodan! 

Komentari
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy