Mjesečeva dijeta za kosu

Mjesečeve mijenje imaju veze s rastom kose


Objavljeno: 23.11.2011.

Foto: Karmen Poznić
Pogledano: 19634 puta

Zadnjih par godina teško je ne primijetiti da je u modi najviše duga, prirodna, lijepa i njegovana kosa. Kada smo bile male, možda nije bio problem imati prekrasnu kosu do guze, ali uz godine dolaze stres, brza hrana, ponekad štetni preparati te razni uređaji za oblikovanje kose, a uz to dolazi i oštećena kosa.

Puštanje kose može biti dugotrajan i zamoran proces od kojeg mnoge često i vrlo brzo odustaju. Ako se nekolicina tvrdoglavi i podnese koju godinu bez šišanja, rezultat će biti duža kosa, ali u isto vrijeme ispucala i suha.

Kako onda do duge kose?

Djevojke koje su bile isfrustrirane nedostatnim i zbunjujućim odgovorima još su jednom potražile pomoć od majke prirode i dobile rješenje. Sigurno ste svi čuli za mjesečevu dijetu. E pa, netko se mudro dosjetio i sastavio mjesečevu dijetu za kosu.

Kako funkcionira (funkcionira li uopće)?

Isprva zvuči glupo i nebulozno, ali kad malo bolje razmislite, i nije baš. Naime, i mala djeca znaju da je Mjesec zaslužan za plimu i oseku. Također, mnogi ljudi za vrijeme punog mjeseca ne mogu spavati, a onaj manji broj i mjesečari. Na kraju krajeva, i naš menstrualni ciklus naziva se mjesečnica, upravo zbog tog što prosječni mjesečni ciklus traje 28 dana, a to je upravo onoliko dana koliko je Mjesecu potrebno da se okrene oko Zemlje.

Vrlo je očito da Mjesec ima jako veliki utjecaj na prirodne pojave, stoga nije čudno vjerovanje da ima veze i s rastom kose. Prema astrolozima, ovako mjesečeve mijene utječu na našu ljepotu i kosu:

Mladi mjesec – služi za pročišćavanje i detoksikaciju organizma. Najpovoljniji za prestanak pušenja, post ili manikuru. Vaš program rasta kose najbolje je započeti baš u ovoj fazi skromnim šišanjem vrhova za ljepotu kose.

Mjesec u rastu – povoljno vrijeme za njegu u svakom smislu, a najbolje za šišanje, naročito za one koji puštaju kosu. Kosa raste ekspresnom brzinom.

Pun Mjesec – daje bujnost i punoću. Šišanje se preporuča samo onima s tankom i suhom kosom. Idealan za čišćenje lica ili tijela od celulita.

Mjesec u opadanju – ne šišajte se. Nikako. Osim ako ne želite zadržati upravo taj oblik frizure koji imate. Naime, za vrijeme ove mjesečeve faze, dlake vrlo sporo rastu. Ako ništa drugo, ona je idealna za depilaciju.

Na ovoj slici možete vidjeti primjer mjesečevog kalendara za mjesec prosinac.

                               

Djelotvorno ili ne, svi se možemo složiti kako je, ako ništa, puštanje ili šišanje kose prema mjesečevim mijenama vrlo jednostavno. Za vrijeme punog mjeseca vi s tankom i beživotnom kosom napravite eksperiment. Obavezno se ošišajte, natrackajte kosu češnjakom, jajima, medom, maslinovim uljem i svime što su vam bake rekle da se stavlja na nju i ako vam bude dosadno, usput zavijajte malo. Tko zna, možda pomogne.

Na kraju krajeva, i vukoDLACI svoju dlaku dobiju upravo za vrijeme punog mjeseca, stoga puštanje kose po mjesečevim fazama jednostavno mora imati smisla! Šalu na stranu, napredak (ili nedajbože ''nazadak“, ako vas u slučaju zavijanja na mjesec zatvore u neku ustanovu) prijavite nam u vašim komentarima ☺.

 

 

Na naslovnoj fotografiji: Andrea Gubić
 

Komentari
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 3459 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3799 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3213 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3385 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Ove jeseni spajamo nespojivo!
Druga večer KFWZ-a...
 
Moda u srcu Zagreba!
Prije 3102 dana Prva večer KFWZ-a...
Brazil pod nogama!
Prije 3116 dana Brazilski brand predstavio novu kolekciju...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy