Moda i umjetnost na Cro a Porteru

Cro A Porter će ove sezone pokušati razjasniti gdje je uopće granica između mode i umjetnosti


Objavljeno: 01.03.2012.

Foto: CAP
Pogledano: 2908 puta

Već je svima poznato da je mjesec ožujak rezerviran za modu, najnovije modne trendove pa i Cro A Porter.

Devetnaesti po redu Cro A Porter održat će se od 21. do 24. ožujka 2012. i to čak na dvije lokacije. Ove sezone Cro A Porter će još jednom preispitati utjecaj mode na umjetnost i raskrinkati koliziju između tih svjetova. Modno-umjetnički okršaj i ovoga puta održat će se u prostoru Westgate Shopping City-a, dok je novost za sve ljubitelje modne umjetnosti, kolaboracija između Cro A Portera i Kuće za ljude i umjetnost – LAUBA, koji će u zajedničkom projektu predstaviti presjek alternativne modne umjetnosti te umjetničke ekspresije domaćih autora.

Koketiranje između mode i umjetnosti prisutno je oduvijek, a danas je na hrvatskoj sceni veliki broj modnih virtuoza čije stvaralaštvo kroji hrvatski modni olimp. Cro A Porter će ove sezone pokušati razjasniti sveprisutni trend u modi – koji su to odjevni predmeti koji zaslužuju status muzejskog eksponata, a koje kreacije služe komercijalnoj i svakodnevnoj upotrebi, tko su dizajneri, a tko umjetnici i gdje je uopće granica između mode i umjetnosti.

Simbioza između mode i umjetnosti uvijek se odvija na dvosmjernom kolosijeku. Modni dizajn zadire u sferu umjetnosti, no i umjetnost često koristi elemente mode te upravo stoga ne iznenađuje suradnja s Kućom za ljude i umjetnost – LAUBA, koja će najzornije prikazati kako Cro A Porter ove sezone nosi lice umjetnosti.

Što nam ove sezone pripremaju domaći modni dizajneri, kamo ih je odvela njihova inspiracija, gdje je granica njihovih modnih istraživanja i koje su barijere spremni ovoga puta rušiti, pokazat će vam: LukA, Anamarija Asanović, MAK by TEO Perić, Arileo, ELFS, Madame Demode, Andreja Bistričić, Etna Maar, XD Xenia Design, Tomislav Bahorić, Matija Vuica, Boris Pavlin, Linea Exclusive, Hippy Garden, Zigman, Jasmina Arnautović, Borna Rajić, Monika Sablić, Zoran Aragović, Sonja Lamut, Jelena Aleksić ... i sve to u ovogodišnjem modnom duelu Cro A Portera. Međutim, u ovom duelu pobjednik je samo jedan, a to je u priči Cro A Portera moda i modni događaj kao umjetnički simbol kojeg je modna struka, kritika i šira javnost odavno prepoznala i neosporno pohvalila.

*****

Svake sezone po uzoru na svjetske modne događaje Cro A Porter predstavlja svoj vizualni identitet stvarajući odvažnu i originalnu kampanju kojom se predstavlja i najavljuje ovosezonska modna vizija i poruka. Kao i svake godine ekipa vrhunskih kreativaca i profesionalaca stvara novu modnu priču. Tako je pred foto objektivom Marka Grubišića pozirala jedna od trenutno naj zaposlenijih domaćih djevojaka van granica Hrvatske -Tatjana Šarić.

"Od samih početaka Cro A Portera pa do danas misao i vizija uvijek je bila ista, ponuditi najveći standard mode i presjek onog najboljeg na domaćoj modnoj sceni. Svake sezone bavimo se novim modnim istraživanjem i evolviramo u svakom pogledu, kreativnom i produkcijskom. Moda kao pojava i svakodnevna nužnost uvijek je temeljna okosnica i pokretač svake vizije i upravo stoga je njena transformacija neiscrpna. Cilj je uvijek isti, izazvati emociju, izazvati reakciju te ponuditi modnoj kritici i publici vrhunski modni doživljaj!“, objasnio je Viktor Drago.

19. Cro A Porter duality - kampanja

Fotografija/ post produkcija: Marko Grubišić
Kreativno vodstvo: Viktor Drago
Šminka: Saša Joković
Frizura: Ruža institut
Model: Tatjana Šarić –TaliaModel/Colors  

Komentari
Savršeni gel nokti bez
Isprobala sam - Catrice Ultra Stay & Gel Shine...
 
Tražite promjenu? Isprobajte ovaj
Prije 3184 dana Katerina Beauty Blog poslužit će vam kao inspiracija za pregršt novih make-up...
Ideal ljepote u visokom
Prije 3274 dana Drugi dio beauty reporta sa Smart Fashion Weeka...
Vlakić, srca, modne piste
Koliko vremena imamo za ispunjenje životnog deadlinea?...
 
Budite vrućije od ljeta!
Prije 3452 dana Ljeto 2014. ne može proći bez ovih stvari - odmah u šoping!...
A kako sada dalje?
Prije 3792 dana Vrijeme nam često pomogne da sve zareze u odnosima pretvorimo u točke...
Agjamal by Martina Kuntić
Glamurozne haljine za ženu punu samopuzdanja i ženstvenosti...
 
Naperlajte se!
Prije 3206 dana Nakit mlade kreativke Ive Horvat...
Odličan saveznik u borbi
Prije 3379 dana Predstavljena je druga kolekcija Acro rokovnika ...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy