Morate li frendici reći baš sve?

Procijenite pravo stanje stvari prije nego u naletu bijesa išta kažete


Objavljeno: 21.11.2011.

Foto: pickaflick.tumblr.com
Pogledano: 2071 puta

Svi smo naviknuli svoje probleme, pogotovo kada je riječ o problemima u ljubavnim vezama, odmah ispričati svojim prijateljicama. No koliko je to “pametno”?

Zamislite sljedeću situaciju: Posvađali ste se s dečkom, baš neposredno prije nego se morate naći na piću s prijateljicama. Živčani i puni bijesa nalazite se s njima i odmah krene rafal. Ispričate im sve, do najsitnijeg detalja, što je on rekao, što ste vi rekli, kakva je on budala i slično. Ostatak večeri provodite s prijateljicama razglabajući svaki, i najsitniji detalj vaše svađe s dečkom i očajnički slušate njihove savjete.

Pitanje je: Je li to što ste im u naletu bijesa ispričali opravdano ili ste upravo počinili strašan zločin po cijenu vaše veze?

Iako je potpuno normalno i prirodno osjećati potrebu sa svojim prijateljicama podijeliti svako nezadovoljstvo, s njima komentirati o povrijeđenim osjećajima, nameće se pitanje je li to dobro za vezu.

Dok se otkrivanje baš svih detalja vaše veze tijekom zajedničkog pića s prijateljicama može u tom trenutku činiti itekako opravdanim, par dana kasnije, tjedan ili dva, nakon što se pomirite s dečkom, možda neće tako lako biti uvjeriti iste te prijateljice da se situacija promijenila.

Do tada se one već mogu okomiti na vašeg partnera i navijati za prekid, samo zbog nečega što ste vi rekli u naletu bijesa, a znate i sami što ste sve u takvom stanju spremni izgovoriti. Uskoro s tim istim prijateljicama više nećete moći pričati o vašoj vezi bez njihovog kritiziranja i osuđivanja.

Prema svojemu partneru, ako to zaista zaslužuje, i prema svojoj vezi morate imati poštovanja. Idući put kada se posvađate s dečkom, razmislite kako ćete to opisati svojim prijateljicama. Ne mislimo da morate uljepšavati stvari ili ne daj bože lagati, nego jednostavno prije nego što išta kažete – razmislite.

Budite zreli i procijenite pravo stanje stvari. Ako je ta svađa samo privremena (mnoge jesu) mogli biste zažaliti neke od pridjeva kojim ste u naletu bijesa počastili svojeg dragog njemu iza leđa. Znate i sami da to što ste izrekli, više ne možete povući, vašim prijateljicama to će se urezati u pamćenje i teško će vam povjerovati kada im kažete da je sve ok.

Stoga pripazite, možete samo sami sebi stvoriti problem. Naravno da ćete s prijateljicama podijeliti sve, ali ne i ono što u biti i sami ne mislite.

Komentari
Atina: Mama d.o.o.
Kada na prvu izostane postnatalni entuzijazam...
 
Slušaj me sine
Prije 3427 dana 14 načina kako komunikacijom odgojiti poslušno dijete...
Najveći mitovi o trudnoći
Prije 3490 dana Što zapravo smijete, a što ne tijekom trudnoće...
Komuniciraj humanitarno!
Studentska inicijativa za pomoć onima kojima je pomoć neophodna...
 
Namirnice koje štede novac
Prije 3103 dana Čišćenje kućanstva bez jakih kemikalija...
Zajedničko ljubavno gnijezdo
Prije 3145 dana Savjeti za uređenje vašeg malog raja...
Vjerovati sebi ili ...
Samo vjerovanjem u sebe postižemo zacrtane ciljeve i gradimo vlastiti život...
 
Krivo je ovo u
Prije 3082 dana Koliko smo i što zapravo spremni tolerirati...
Ostvarite svoje želje
Prije 3091 dana Otkrivanje snage u sebi za ostvarenje svake želje...
Upravo je razina energije ono što nas čini više ili manje podložnima različitim ...
05.11.2012. | 15:50 | by Bioterapije
Milijuni žena diljem svijeta pate od predmenstrualnog sindroma. Bolovi, glavobolje, grčevi, umo...
05.11.2012. | 15:46 | by Bioterapije
Evo ovako..dečko i ja smo jakoooooo dugo skupa. Super se slažemo i obožavamo jedno drugo,i u k...
26.02.2012. | 08:55 | by Tinica88
Ha ne znam, nemam neko mišljenje konkretno... I dosta sam stidljiva......
11.02.2012. | 02:08 | by Tammy